Erhverv

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud.

Danmarks første Ikea-boliger kommer snart under opførelse i Greve.

Men hvordan ser sådan en Ikea-bolig ud, og hvad tænkes den at koste?

Det kan man få lidt af svaret på ved at kigge mod Sverige. Her har Ikea-familiens svenske boligselskab, Ikano Bostad, allerede opført over 6.000 boliger, og flere er på vej.

I Malmø er et lejlighedskompleks snart klar til indflytning, og her spænder priserne fra mellem 1,2 og 2,5 mio. svenske kr.

Et andet sted i Malmø har Ikano Bostad rækkehuse til salg til op mod 3,8 mio. svenske kr. Det svarer til 2,7 mio. kr. for de op til 109 kvadratmeter, som husene er på.

Her ses nogle af de boliger, som Ikano Bostad er ved at opføre i Sverige:

I Danmark vil det relativt nystiftede selskab Ikano Bolig opføre 230 boliger på en 112.600 kvadratmeter stor grund i Greve. Indretningen i alle boliger vil ske i tæt samarbejde med den nærliggende Ikea Taastrup.

De første boliger vil stå klar i efteråret 2019 og bliver udbudt til salg i løbet af dette efterår.

Der er endnu ikke fremlagt priser for boligerne i projektet, men man kan allerede nu melde sig som interesseret i boligerne.

Ikano Boligs danske afdeling blev grundlagt i 2017, og formålet med selskabet er at bygge, eje og forvalte boliger i Storkøbenhavn. Selskabet er en del af Ikano-koncernen, der er ejet af familien Kamprad og i Danmark desuden tæller Ikano Bank.

Ikea blev stiftet af Ingvar Kamprad i 1943. Han døde for otte måneder siden i en alder af 91 år. Hans sønner arvede kontrollen over Ikano-koncernen.

Læs også
Top job