Erhverv

Storaktionær Jan Bech Andersen låner Brøndby yderligere 18 mio. kr.

Lånet udbetales over flere rater i de kommende 1-2 måneder

Bestyrelsesmedlem og storaktionær Jan Bech Andersen har gennem flere støttet Brøndby med penge fra sin personlige formue. Foto: Lars Poulsen. Foto: Lars Poulsen

Superligaklubben Brøndby IF må endnu engang gå til lommerne hos storaktionær Jan Bech Andersen.

Jan Bech Andersen har måtte låne Brøndby IF yderligere penge. Denne gang har klubben optaget et lån hos sit bestyrelsesmedlem på 18 mio. kr., der skal tilbagebetales senest den 30. juni næste år.

Lånet skal forrentes af Brøndby med fem pct. i lånets løbetid. Brøndby kan vælge at tilbagebetale lånet før tid, fremgår det af en børsmeddelelse.

Fodboldklubben meddeler samtidig, at den fastholder forventningerne til årets resultat før skat som er et overskud i niveauet 12-22 mio. kr.

Jan Bech Andersen ejer 54,2 pct. af aktiekapitalen i klubben ifølge årsregnskabet for 2017.

Umiddelbart kan det virke besynderligt, at klubben låner penge, når man samtidig fastholder sine forventninger. Men det er der ifølge investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen er god forklaring på.

»Et lån er en hurtig og relativ billig måde at få tilført kapital. Brøndby kan næppe låne til 5 % andre steder. Og Brøndby ønsker givetvis at sikre sig et finansielt sikkerhedsnet som måske skal bruges til at foretage spilleropkøb og forstærkninger,« siger Per Hansen.

Han mener, at lånet vil give Brøndby en finansiel fleksibilitet, hvis resultaterne fortsætter med at udeblive, og man derfor er nødt til at gå ud på spillermarkedet ved næste transfervindue omkring årsskiftet.

50-årige Jan Bech Andersen har grundlagt sin formue i shippingbranchen. Her arbejdede han i flere år i Asien for shippingfirmaet ST Shippings, der er ejer af olie-, mine- og handelsselskabet Glencore, der har base i Schweiz.

Han blev for alvor kendt i fodbolddanmark, da han i 2013 trådte ind fra højre og skød 65 mio. kr. ind i Brøndby IF, der på det tidspunkt var på randen af konkurs.

Siden blev han bestyrelsesformand for fodboldklubben fra den københavnske vestegn, inden han træk sig i 2016 som følge af den såkaldte ”Oscar-sag”. Her havde han anonymt under brugernavnet ”Oscar” kritiseret bl. a. daværende cheftræner Thomas Frank på fanforummet Sydsiden Online. Thomas Frank trak sig efterfølgende fra posten.

Jan Bech Andersen beholdte dog sin tilknytning til klubben som følge af sin store aktiepost. I dag er han tilbage i bestyrelsen, hvor bl.a. Morten Albæk, der har en fortid i Vestas, også sidder placeret. De to stiftede i 2015 investeringsselskabet Voluntas sammen.


Læs også
Top job