Erhverv

Widex hentede stor fremgang i 2017/18

Den privatejede danske høreapparatkoncern Widex kunne igen i regnskabsåret 2017/18 melde om fremgang i selskabets hovedtal.

Widexs hovedkontor.

Omsætningen i den danse høreapperatkoncern Widex steg i regnskabsåret, der løb frem til udgangen af april, til 4466 mio. kr. fra 4346 mio. kr. i 2016/17.

Det blev omsat til et normaliseret driftsresultat (EBITA) på 901 mio. kr. mod 790 mio. kr. året før.

Dermed kan EBITA-marginen opgøres til 20,2 pct. mod 18,2 pct. i regnskabsåret 2016/17.

På bundlinjen hentede Widex et nettooverskud på 380 mio. kr. mod et plus på 372 mio. kr. året før.

- Widex har fortsat med at vokse stærkt med en rekordhøj omsætning for fjerde år i træk. Vi præsterede stærkt og løftede overskuddet takket være en fortsat reduktion af produktionsomkostningerne og stabile gennemsnitlige salgspriser, siger Jørgen Jensen, der er administrerende direktør hos Widex, i en pressemeddelelse.

- Lanceringen af det genopladelige Widex Beyond Z og et gendesignet custom-apparat hjalp til med at fastholde vores stærke tilstedeværelse i markedet, uddyber direktøren.

I MÅL MED STRATEGI TRODS SVAG DOLLAR

Både top- og bundlinjefremgangen var i regnskabsåret negativt påvirket af valutamodvind særligt vedrørende den amerikanske dollar, oplyser Widex i regnskabet.

Alligevel kan selskabet med regnskabet sætte punktum for den strategiplan, der blev iværksat for godt fem år siden.

Dengang var Widex langt under radaren i forhold til de øvrige spillere på høreapparatmarkedet og oplevede faldende markedsandele og store underskud på bundlinjen.

Det er der dog blevet vendt op og ned på gennem de seneste år, hvor både toplinjen, driften og bundlinjen er blevet hevet kraftigt i vejret.

Målet var ved strategiens igangsættelse igen at få hevet driftsmarginen op på industriniveau, hvilket allerede lykkedes sidste år, men i 2017/18 er marginen igen blevet løftet et par pct.point, og det vækker begejstring hos ledelsen i selskabet, der til sammenligning kunne se en EBITA-margin på blot 9,0 pct. i regnskabsåret 2013/14.

- Afslutningen af regnskabsåret 2017/18 markerede slutningen på vores Impact-strategiplan og lanceringen af den næste femårsstrategi, Widex Wave. Impact mere end mødte vores forventninger, og vi sluttede perioden betydeligt foran vores finansielle mål, siger Jørgen Jensen.

Læs også
Top job