Erhverv

Arvesølv: Wembley kommer på amerikanske hænder

Køberen er den amerikanske milliardær Shahid Khan, der i forvejen ejer fodboldklubben Fulham.

Britisk fodbolds mest ikoniske stadion, Wembley, er på vej til at blive solgt til en amerikanske milliardær.Foto: PR

Det britiske fodboldforbund FA er på vej til at sælge selveste Wembley Stadium - ”den britiske fodbolds moder” - til en amerikansk milliardær for fem mia. kr.

Ifølge den britiske finansavis Financial Times, skal medlemmerne i FA stemme om et eventuelt salg torsdag, og det kræver alle 10 bestyrelsesmedlemmers støtte.

Køberen er den pakistansk-amerikanske milliardær Shahid Khan, der har forhandlet med FA om et køb siden april. Han ejer i forvejen fodboldklubben Fulham og NFL-holdet Jacksonville Jaguars.

Det oprindelige Wembley er fra 1923 og blev revet ned i 2002. Det nye Wembley er fra 2007 og blev bygget af FA. Udover fodboldkampe bruges Wembley i stor stil til koncerter, og til fodboldkampe er der plads til 90.000 tilskuere.

Majoriteten i den den 10 mand store bestyrelse i FA er for et salg, men ifølge FT mangler den endelige stillingtagen fra et par af medlemmerne.

Rent finansielt giver salget god mening for FA, der er Englands pendant til DBU. Men der er også følelser involveret i at sælge så stor en del af historien om engelsk fodbold, og det kan forhindre salget i at gå i gennem.

Det engelske fodboldforbund har endnu ikke ønsket at kommentere sagen, skriver CNBC.

Læs også
Top job