Erhverv

Tv-vært er gået konkurs: Har ikke betalt nok skat

Sarah Grünewald og hendes virksomhed er taget under konkursbehandling. Økonomisk hjælp til familien og deraf manglende skattebetaling er årsagen, forklarer hun.

Sarah Grünewald er gået personligt konkurs grundet en skattegæld. Foto: Mogens Flindt

Sarah Grünewald, der lige nu er aktuel som vært på TV 2-programmet "Vild Med Dans", er gået personligt konkurs.

Årsagen er, at hendes virksomhed Green Forest Productions er taget under konkursbehandling i Sø- og Handelsretten. Da der er tale om en enkeltmandsvirksomhed, hæfter Sarah Grünewald personligt for gælden i virksomheden.

Kurator i konkursboet er Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der er statens advokat. Han indsættes typisk som kurator, når der er skattegæld i et konkursbo, og det er også tilfældet med Sarah Grünewalds konkursbo.

Det fortæller hun selv til Finans.

»Jeg har over en længere årrække hjulpet min familie økonomisk og har bl.a. uden held forsøgt at forhindre, at mit barndomshjem skulle ende på tvangsauktion. Det har betydet, at jeg ikke har prioriteret at betale de penge, jeg skulle til Skat. Det er jeg rigtigt ked af og mærker konsekvensen af nu,« siger Sarah Grünewald.

Green Forest Productions blev stiftet i 2013, men offentliggør ikke regnskaber, fordi det er en enkeltmandsvirksomhed. Virksomheden er registreret i branchen »produktion af tv-programmer« i CVR-registeret.

Sarah Grünewald er 34 år og har været vært på "Vild Med Dans" siden 2013. Hun har desuden medvirket i tv-serier og film, herunder den prisbelønnede film "Dirch" om den folkekære skuespiller Dirch Passer.

Det er ikke lykkedes Finans at få en kommentar fra kurator Boris Frederiksen.

Læs også
Top job