Erhverv

Nåede Tesla at sælge 50.000 Model 3-biler inden midnat?

Tesla-fans strømmede til fabrikkens salgssteder for at hjælpe Elon Musk inden deadline søndag nat.

Tesla har sat alle sejl til for at kunne producere et stort nok antal af sin Model 3. Det er tilsynaladnede lykkedes i tredje kvartal. Og i sidste måned fik Model 3 topkarakter i en amerikanske sikkerhedstest. Foto: US NHTSA.

Alle sejl var sat til hos Tesla op til midnat søndag. Der skulle sendes så mange biler som muligt igennem systemet og ud til kunderne.

Og hvorfor var lige præcis midnat søndag så vigtig?

Fordi årets tredje kvartal sluttede ved midnat, og Tesla skulle gerne nå at få produceret mellem 50.000 og 55.000 Model 3 i tredje kvartal, skriver flere medier.

Og ifølge nyhedssiden elektrec.co nåede Tesla sit produktionsmål og fik produceret omkring 51.000 stk. af sin Model 3 og sammenlagt i alt 77.400 biler i tredje kvartal.

Elektrec.co er en nyhedsside dedikeret til elektriske biler.

På grund af Teslas distributionsmodel - hvor man ikke sælger sine biler gennem andre sælgere - har der været vanskeligheder med at få bilerne fra fabrikken og ud til de mange ventende kunder.

Men Tesla har en hel hær af fans, og ifølge Bloomberg hjalp mange af disse Tesla-tilhængere med at få nye Tesla-biler kørt af transportvognene og få dem givet den sidste klargøring.

Hjælpen var især tydelig i weekenden, så de solgte biler kunne nå at tælle med i statistikken.

Det forventes, at Tesla vil offentliggøre sine egne tal for produktion og levering i tredje kvartal i løbet af ugen.

Teslas stifter og direktør Elon Musk havde da også mailet til sine medarbejdere, at de skulle sætte alle sejl til, for at Tesla kunne nå sit mål. Målet om de 50.000-55.000 Model 3 er afgørende for, at Tesla for første gang kan fremvise et kvartal uden tab.

Selskabet og Elon Musk har ellers lagt en heftig uge bag sig. Det amerikanske finanstilsyn, SEC, ville give Elon Musk en bøde for hans tidligere tweet om, at Tesla måske skulle afnoteres, og at finansieringen var på plads.

Det viste sig ikke at være rigtigt, og derfor greb finanstilsynet ind. Myndighederne havde også forlangt, at Elon Musk ikke længere skulle være en del af ledelsen.

Men inden weekenden var ovre, havde Elon Musk og Tesla indgået forlig med finanstilsynet. Det betød, at han fortsat kan være direktør for Tesla, men ikke bestyrelsesformand. Samtidig fik han en bøde på 130 mio. kr.

Læs også