Erhverv

Overskuddet dykker i dansk spilsucces - direktøren får knap 1 mio. kr. om måneden

Kiloo, der har tjent styrtende på spillet Subway Surfers, er langt fra tidligere tiders højder.

Jacob Møller Jensen er den ene af de to brødre, der står bag spilvirksomheden Kiloo, som har været med til at udvikle Subway Surfers.

Det danske spilfirma Kiloo har gennem årene tjent enorme beløb på hitspillet Subway Surfers. Men nu falder overskuddet igen kraftigt.

I det seneste regnskabsår tjente Kiloo lidt over 10 mio. kr. mod 32 mio. kr. året før. Det afslører et nyt regnskab fra det traditionelt meget hemmelighedsfulde selskab.

Dermed er indtjeningen i Kiloo, som sideløbende med Subway Surfers-succesen har udviklet flere andre spil, nu på sit laveste i syv år. Bruttofortjenesten i firmaet faldt desuden fra 124 mio. kr. til 59 mio. kr. Det var langt dårligere end ventet.

»Årets bruttofortjeneste er negativt påvirket med 20 mio. kr. som følge af, at selskabets administration er outsourcet, hvilket ligeledes afspejles i udviklingen i personaleomkostninger. Herudover er årets bruttofortjeneste lavere end forventet pga. valutafald og en større andel af spillere i lavindkomstlande, hvorfor resultatet også er lavere end forventet,« skriver Kiloo-ledelsen i det nye regnskab.

Selvom indtjeningen i Kiloo har taget et ordentligt dyk, har direktør og hovedejer Jacob Møller Jensen fortsat en årsløn på niveau med erhvervslivets spidser. Han får, som ene mand i direktionen, en årsløn på 11,6 mio. kr. Dertil kommer det udbytte på knap 8 mio. kr., som han kan dele med resten af ejerkredsen.

Kiloo er mest kendt for spillet Subway Surfers, hvor man skal styre den graffitimalende Jake, der flygter fra politiet i sin jagt på guldmønter. Spillet blev oprindeligt opfundet af de to stiftere bag et andet dansk spilfirma, Sybo, hvorefter Kiloo kom med som partner på spilprojektet.

Siden har de to selskaber delt indtægterne 50/50, mens Sybo stadig ejer alle rettigheder til spillet.

Der er tale om den største danske spilsucces nogensinde, og Subway Surfers er - trods seks år på bagen - stadig et af verdens mest downloadede spil. Det har tjent over en halv mia. kr. hjem til de to danske selskaber.

Kiloo har hovedsæde i Aarhus og er ejet af brødrene Jacob og Simon Møller Jensen. Selskabet har 71 ansatte. I indeværende regnskabsår forventer Kiloo en uændret bruttofortjeneste, men et bedre resultat.

BRANCHENYT
Læs også