Erhverv
0

Fyrede halvdelen af de ansatte: Nu har han købt medejer ud af juicefirma

Allan Feldt er igen eneejer af juicefirmaet Seimei, der er plaget af underskud. »Det er altid lettere at være alene,« siger han.

Kildevand skal sammen med frisk juice atter være en solid indtægtskilde for Allan Feldt, der grundlagde Aqua d'or. Foto: Lars Krabbe

Den danske erhvervsmand og iværksætter Allan Feldt er igen ene mand bag roret i det tabsramte juicefirma Seimei. Han har tilbagekøbt de 20 pct. af virksomheden, som familien bag Kohberg ejede.

Det skriver Fødevarewatch.

Allan Feldt siger, at det var »en god forretning» at købe aktierne.

»Det er altid lettere at være alene. Du skal ikke spørge nogen om noget som helst,« siger Allan Feldt til Fødevarewatch.

Allan Feldt tjente i sin tid en formue på at sælge kildevandsfirmaet Aqua d’Or. Men han har efterhånden sat en del penge til på Seimei, der producerer kildevand og bæredygtige juicer under navnet Wish.

I 2017 blev det så grelt, at Allan Feldt fyrede over halvdelen af Seimeis ansatte og selv overtog styringen af fabrikken.

»Vi har haft flere hold ansat til at styre produktion og fabrik, som ikke har kunnet løfte opgaven, så det er først her til sidst, at jeg har taget over og sagt, nu gør jeg det selv, for det her holder ikke,« sagde Allan Feldt til Fødevarewatch.

De seks ansatte på Seimei-fabrikken i Nakskov gør nu det samme, som man var 16 ansatte til før - på en tredjedel af tiden. »En kulturel omvæltning,« har direktøren kaldt det, som han har skullet gennemføre.

Seimei tabte i seneste regnskabsår 16,7 mio. kr., hvilket sendte egenkapitalen i minus. Den forventes genetableret gennem egen indtjening.

Det var Kohberg-brødrene Per og Jesper Fogtmann, der var medejere af Seimei.

Allan Feldt ejer Seimei gennem sit holdingselskab, Feldt Holding ApS, der også rummer hans øvrige investeringer. Selskabet kom ud af 2017 med et underskud på 21 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også