Erhverv

Ole Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Ole Andersen, der også er formand i Danske Bank, genopstiller ikke til posten som formand i enzymgiganten Chr. Hansen.

Ole Andersen stopper som formand i ingredienskoncernen Chr. Hansen. Foto: Stine Bidstrup.

Den danske milliardkoncern Chr. Hansen, der producerer ingredienser til fødevareindustrien, skal have ny formand.

Den nuværende formand Ole Andersen har mandag meddelt, at han ikke ønsker at genopstille til posten som formand ved den kommende generalforsamling i november. Det oplyser Chr. Hansen i en meddelelse til fondsbørsen.

»Jeg har nu været bestyrelsesformand i næsten ni år, og med Mauricio Graber godt etableret i rollen som Chr. Hansens nye adm. direktør føler jeg, at det er et oplagt tidspunkt at give stafetten videre på,« udtaler Ole Andersen.

Bestyrelsen i Chr. Hansen vil nominere den nuværende næstformand og medlem af bestyrelsen, Dominique Reiniche, til formandsposten. Hun udtaler, at hun bakker fuldt ud op om Chr. Hansens strategiske retning og i øvrigt har fuld tiltro til adm. direktør Mauricio Graber.

»Jeg er stolt over at være blevet nomineret til posten som formand af mine bestyrelseskolleger, men har ikke yderligere kommentarer, indtil jeg rent faktisk er blevet genvalgt og valgt til bestyrelsesformand på den årlige generalforsamling, der finder sted i november,« udtaler Dominique Reiniche.

Den afgående formand, Ole Andersen, har i de seneste måneder været en af de mest omtalte personer i dansk erhvervsliv. Han har som formand i Danske Bank - sammen med bankens nu tidligere topchef Thomas Borgen - skullet stå på mål for den hvidvaskskandale, som har sendt Danske Bank ud i et historisk stormvejr.

Da Danske Bank offentliggjorde sin undersøgelse af sagen, gjorde Ole Andersen det klart, at han stopper, når hans vigtigste opgaver er fuldført.

Ole Andersen er, udover sin formandspost i Danske Bank, også formand i Bang & Olufsen.

Meddelelsen om, at Ole Andersen stopper som formand i Chr. Hansen, kom få minutter efter, at ingredienskoncernen præsenterede sit regnskab for det forskudte regnskabsår 2017/18.

Det viser en omsætning på 1,1 mia. euro og et overskud efter skat på 228 mio. euro.

Læs også
Top job