Erhverv

Kendt rengøringsapp lander stort underskud i jagten på vækst

Mens omsætningen er mere end fordoblet på et år, stiger underskuddet markant i Happy Helper. Det er dog en del af planen, fortæller stifterne.

De tre stiftere af rengøringsservicen Happy Helper, Jesper Brok-Jørgensen, Dennis Forchhammer og Adam Sebastian Sheikh Hjorth, har store ambitioner. PR-foto.

Tryk et par gange på din smartphone, og så står der hurtigt en rengøringshjælp ved din dør.

Det er den simple ide bag virksomheden Happy Helper, der matcher folk, der søger hjælp til rengøring, med personer, som vil tjene lidt ekstra ved at gøre rent for andre. Det kan f.eks. være studerende, der vil supplere SU-budgettet med lidt ekstra.

Den mulighed benytter langt flere danskere sig nu af, hvilket giver udslag i Happy Helpers netop offentliggjorte regnskab, som løber fra 01.09.2017 til 31.08.2018. Siden samme periode sidste år er Happy Helpers omsætning steget fra 11,2 mio. kr. til 26,2 mio. kr. - en vækst på 134 pct.

»Vi har haft travlt i år. Vi er blevet noteret på Nasdaq First North Copenhagen, samtidig med at vi har arbejdet med produktudvikling og knoklet for at udbrede kendskabet til Happy Helper. Alt sammen tiltag der har bidraget til en samlet omsætningsbase på over 26,2 millioner kroner, og som har cementeret vores markedslederposition i Danmark,« siger Dennis Forchhammer, medstifter og CEO i Happy Helper.

Men de høje vækstrater og ikke mindst børsnoteringen på First North har ikke forplantet sig til bundlinjen. Happy Helper kommer ud af perioden med et rekordunderskud på 11,9 mio. kr. mod 2,9 mio. kr. sidste regnskabsperiode. Næste år forventer Happy Helper endda et tilsvarende underskud.

»I forlængelse af årsregnskabet fortsætter vi den fastlagte strategi og målet om at opnå positiv indtjening i regnskabsåret 20/21. I det kommende regnskabsår regner vi således med en vækst i omsætningsbasen og dækningsbidraget på henholdsvis 90% og 95% samt et forventet underskud på 10 til 12 millioner, slutter Dennis Forchhammer.

Den ringe lønsomhed skyldes bl.a. store investeringer i vækststrategien, og planen er derfor at lande det første overskud om tre år.

Happy Helper blev stiftet af de tre familiefædre, Sebastian Sheikh Hjorth, Dennis Forchhammer og Jesper Brok-Jørgensen, i 2015. Forretningsmodellen er grundlæggende, at Happy Helper er mellemmanden, når en person hyrer en rengøringshjælp. Mindsteprisen er 138 kr. i timen, og i det tilfælde får rengøringshjælpen 120 kr., mens Happy Helper snupper de resterende 18 kr.

Happy Helpers store konkurrent er Cleady, der har samme forretningsmodel.

Happy Helper har nu en selskabskapital på ca. 20 mio. kr., hvilket ejerne mener er nok til at indfri vækststrategien. For to år siden løb selskabet ellers tør for kapital og måtte derfor søge kapitalindsprøjtninger udefra - bl.a. gennem et lån fra Vækstfonden.

BRANCHENYT
Læs også