Erhverv

Russisk rigmand tæt på at miste 3,8 mia. kr. i historisk stor skilsmissesag

Han prøvede at bilde retten ind, at han var blevet skilt i Moskva for 16 år siden. Men den påstand køber hverken den engelske eller russiske dommer.

Tatiana Akhmedova har fået beslaglagt sin tidligere mands lukusyacht i Dubai, men hun kæmper om at få 3,8 mia. kr. i skilsmisse kompensation ved rette. Luksusyachten "Luna" er 3,2 mai kr. værd. Foto: YachtCharterFleet.

Den russiske milliardær Farkhad Akhmedov er kommet et skridt nærmere at skulle betale sin tidligere kone Tatiana Akhmedova knap 3,8 mia. kr. i en skilsmissesag.

Beløbet er det største i forbindelse med en skilsmisse, som en britisk domstol nogensinde har dømt en mand til at betale. Det skriver Bloomberg.

Farkhad Akhmedov har på det seneste nægtet at møde op i retten, fordi hans påstand er, at han blev skilt fra konen allerede for 16 år siden i Moskva.

Hans forsvarere har ved et tidligere retsmøde fremlagt ”officielle” russiske dokumenter, der skulle bekræfte den russiske skilsmisse.

Men dommeren, Charles Haddon-Cave, afviste dokumenterne med en bemærkning om, at »de på alle væsentlige punkter var forfalskede.« Samtidig tilkendte han Tatiana Akhmedova 41 pct. af milliardærens formue.

Dommeren slog dermed fast, at den eneste skilsmisse, parret har gennemført, blev foretaget i 2016 i London.

Derefter gik Farkhad Akhmedov til en domstol i Moskva, men også denne ret underkendte hans beviser på, at skilsmissen var 16 år gammel. Den afgørelse vil han endnu en gang appellere, og han nægter at betale.

Men Tatiana Akhmedova har en trumf i baghånden. Hun har tidligere fået eksmandens yacht ”Luna” beslaglagt i Dubai. Skibet har en værdi på omkring 3,2 mia. kr.

Der er tale om en luksusyacht på 115 m med ni dæk. Den har tidligere tilhørt Chelsea-ejeren Roman Abramovich, og Farkhad Akhmedov købte den i 2014.

Den 63-årige milliardær har tjent sine penge på at udvinde og sælge naturgas.

Læs også
Top job