Erhverv

Siemens-topchef dropper saudisk prestigekonference efter drabssag

Endnu en topchef har meldt afbud til den saudiarabiske investeringskonference FII på grund af drabet på journalisten Jamal Khashoggi.

Siemens topchef Joe Kaeser (th.) ses her sammen med selskabet finansdirektør Ralf P. Thomas. Arkivfoto: Matthias Schrader/AP Photo.

Når den saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman tirsdag åbner en stort anlagt investeringskonference i Saudi-Arabien, vil endnu en topchef glimte ved sit fravær på deltagerlisten.

Industrigiganten Siemens topchef Joe Kaeser har mandag skrevet på de sociale medier Twitter og Linkedin, at han ikke har tænkt sig at flyve til den saudiarabiske hovedstad Riyadh for at deltage i konferencen "The Future Investment Initiative" (FII).

Årsagen er den meget omtalte drabssag på journalisten Jamal Khashoggi, hvor de saudiarabiske myndigheder nu har indrømmet, at Jamal Khashoggi døde på landets konsulat i Istanbul, kort efter at han indfandt sig på stedet den 2. oktober.

Men sagen, hvor Saudi-Arabien flere gange undervejs har ændret forklaring, får nu Joe Kaeser til at melde afbud til konferencen, hvor Siemens også skulle have været en såkaldt »strategisk partner«.

»Sandheden skal frem og retfærdigheden ske fyldest,« skriver Siemens-topchefen blandt andet i sit tweet.

Dermed skriver Siemens Joe Kaeser sig ind i rækken af topchefer og politikere, der har vendt ryggen til den saudiarabiske investeringskonference på grund af Jamal Khashoggi-sagen.

Blandt andre har storbanken JPMorgan Chases topchef Jamie Dimon meldt afbud, ligesom investeringsgiganten Blackrocks topchef Laurence Fink også har trukket sig. Både Jamie Dimon og Laurence Fink var ellers udset til at holde tale på konferencen.

De saudiarabiske konferencedeltagere har også modtaget afbud fra topcheferne for en række banker som Credit Suisse, HSBC og BNP Paribas, ligesom Christine Lagarde, der står i spidsen for Den Internationale Valutafond (IMF), også har valgt at blive hjemme.

Læs også
Top job