Erhverv

Kurator leder og leder i krakket flyselskab: Har kun fundet 250.000 kr. og en bil

Det konkursramte flyselskab Primera Air har ikke efterladt ret meget til de mange kreditorer.

Primera Air skylder sine kreditorer mere end 900 mio. kr., men kuratoren har end ikke kunnet finde de 5,1 mio. kr., der ifølge selskabet selv skulle stå i banken. Foto: Arkiv.

Når man skylder 913 mio. kr. væk til mere end 500 kreditorer, ville det nok være rart, hvis selskabets kurator kunne finde bare en lille del af de penge.

Det er dog langt fra tilfældet, når det handler om flyselskabet Primera Air, hvor kuratoren ifølge JyskeVestkysten blot har fundet 250.000 kr. og en bil.

Det undrer kurator Morten Hans Jakobsen, for selskabets ledelse oplyste i forbindelse med konkursen til skifteretten, at der var 5,1 mio. kr. i banken samt ejendomme, udstyr og inventar for 1,5 mio. kr.

»Eftersom de fem millioner kroner ikke er der, undersøger vi, hvad der har været af transaktioner, og om nogen er blevet betalt forud for andre. Men det ved vi ikke,« siger Morten Hans Jakobsen til JyskeVestkysten.

Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours og bestyrelsesmedlem i Primera Air, undrer sig over kuratorens konklusion.

»Det er helt sort for mig. Jeg kan ikke få sammenhæng i det. Det må stå for kurators regning. De penge må være et eller andet sted, og der er helt sikkert en forklaring på det,« siger han til mediet og fastholder i øvrig, at han trods sin status som bestyrelsesmedlem ikke har haft indsigt i det konkursramte flyselskabs økonomi.

Som bl.a. Finans tidligere har beskrevet, solgte Primera Air flybilletter helt op til sin konkurs. Derudover ændrede selskabet bag Primera Air navn i cvr-registeret tre dage før konkursen. Det samme gjorde rejsekoncernen Primera Travel, der driver rejseselskaber som Bravo Tours og Sun Tours.

Udover Morten Hans Jokobsen fra Gorrissen Federspiel udgøres kuratortrioen af Finn Lynge Jepsen fra Elmann og Henrik Sjørslev fra DLA Piper.

BRANCHENYT
Læs også