Erhverv

Linux-stifter vender tilbage efter selvvalgt "genopdragelseskursus"

Linus Torvald måtte indrømme, at han var så modbydelig ved sine ansatte, at han søgte professionel hjælp for at udvikle empati.

Styresystemet Linux har en pingvin som sit logo og blev opfundet af finske Linus Torvald i 1991.   Foto: Sakchai Lalit/AP

Det er sjældent, at en chef indrømmer, at han er totalt blottet for empati og egenlig ikke er en ”people person”.

Sådan er det ikke med Linus Torvald, der er stifteren af Linux og hovedudvikleren bag det alternative styresystem.

Et styresystem, hvor ”nøglen” er frit tilgængelig i modsætning til eksempelvis Windows fra Microsoft.

Finnen Linus Torvald besluttede for godt en måned siden, at han måtte træde tilbage som leder af udviklingen hos Linux og tage en pause, skriver BBC.

Det skete efter, at han var blevet beskyldt for at tyrrannisere alt og alle og for en alt for grov opførsel.

Hans selvvalgte pause brugte han på at få professionel hjælp til at styre sine mere kantede sider og for at kunne udvikle empati for folkene i Linux.

Nu er han igen vendt tilbage som chefudvikler. Det sker samtidig med, at brugerne af Linux - Linux Coders - har vedtaget regler for ordentlig opførsel for at gøre Linux Community mere omfavnende.

Før han modtog professionel hjælp, var han kendt for at give endog meget åbenhjertig kritik i meget omfattende mails.

Han har tidligere fortalt BBC, at han næppe nogensinde ville blive en ”mønster-krammer”, men at han kunne blive bedre til at håndtere sin omgang med andre mennesker.

Linux Development Community har altid haft er ry for at være et hårdt sted at arbejde. Eller et ”morads af modbydeligheder”, som Linus Torvald har kaldt det.

Nu bliver udviklerne bedt om at indordne sig efter en ny standard for opførsel, der blandt andet forlanger større respekt for andre og hvad der er bedst for community’et.

Linus Torvald udviklede den første version af Linux’ operativ system mens han studerede på universitetet i Helsinki i 1991. Siden da har det åbne styresystem været populært på nettet og i mange industrier.

Linux udspringer af Linus Torvalds eget navn Linus samt et ”X” der repræsenterer tilhørsforholdet til Unix.

Læs også
Top job