Erhverv

Lego-arvings luksusprojekt siger igen farvel til en topchef

Great Northern, der netop er kåret til Danmarks bedste golfbane, har for anden gang på et år stoppet samarbejdet med en topchef.

Thomas Kirk Kristiansen har i Kerteminde skabt et golfanlæg i særklasse i dansk målestok. Men nu skal golfanlægget igen have ny direktør. Foto: Stine Bidstrup

For anden gang på et år har det ambitiøse og luksuriøse danske golfanlæg Great Northern stoppet samarbejdet med en topchef.

Således har John Ungermand, der i marts begyndte i jobbet som direktør på Great Northern, valgt at opsige sin stilling.

Det oplyser Jesper Schmitz, Great Northerns bestyrelsesformand, i en mail til Finans.

»På trods af et godt samarbejde bakker bestyrelsen fuldt op om Johns beslutning. Bestyrelsen har sat stor pris på Johns begejstring og passion for Great Northern, som har bidraget positivt til udviklingen af stedet. Bestyrelsen og John er dog kommet til en fælles konklusion, at samarbejdet ikke skal fortsætte. Vi ønsker John alt mulig held og lykke fremover,« skriver han.

John Ungermand fortsætter i jobbet frem til udgangen af november. Han kom til Great Northern i Kerteminde efter 27 år i Lego-koncernen, hvor han havde haft ledende stillinger i koncernens datterselskaber i både Europa og Asien.

I september 2017 skilte Great Northern, der er ejet af Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen, sig af med den daværende direktør Søren Vadmand, som havde en fortid som topchef i både Illum og Brøndby IF.

Great Northern åbnede i juli 2017 og blev for nylig kåret til Danmarks bedste golfbane af magasinet Golf Digest. Samtidig blev Great Northern kåret til Nordens andenbedste bane. Ganske pænt taget i betragtning af, at det er første gang, Great Northern optræder på listen.

Great Northern består af 27 golfhuller, træningsanlæg, restaurant, 15 hotelværelser, og i 2019 åbner der desuden spa og wellness på stedet.

Det koster mindst 600 kr. at spille en golfrunde på Great Northern.

Det vides ikke nøjagtigt, hvad Great Northern har kostet Thomas Kirk Kristiansen at bygge. Men fra projektet blev sat i gang i 2009, har han skudt over 250 mio. kr. i de selskaber, golfanlægget drives fra.

Selskaberne har de seneste år haft kæmpe millionunderskud.

Den tidligere professionelle golfspiller Søren Hansen er blevet hevet ind som cheftræner på Great Northern. Han er én af blot tre danskere gennem historien, der har spillet på det europæiske Ryder Cup-hold.

BRANCHENYT
Læs også