Erhverv

Kendt restaurantkæde solgt i milliardhandel

Den britiske restaurantkæde Wagamama, der også har restauranter i København, er blevet solgt i en handel til en værdi af 4,7 mia. kroner.

Arkivfoto: AP Photo.

Den kendte britiske restaurantkæde Wagamama, der også er til stede i Danmark, er blevet solgt i en handel til en værdi af 559 mio. pund, hvilket svarer til 4,7 mia. danske kroner.

Køberen er den britiske restaurantkoncern The Restaurant Group, der ejer en lang række restaurantkæder i hovedsageligt Storbritannien. Wagamama har hidtil været ejet af en række kapitalfonde.

Det skriver BBC.

Wagamama, der serverer mad fra det asiatiske køkken, åbnede sin første restaurant i det centrale London i 1992. Siden har kæden ekspanderet kraftigt og har i dag 196 restauranter, herunder to i København. Restauranterne er både drevet direkte af kæden selv og som franchise.

I Danmark er de to restauranter placeret i henholdsvis Tivoli og på Frederiksberg. Restauranten i Tivoli åbnede i foråret 2006, mens Wagamama på Frederiksberg åbnede i 2014.

Den nye ejer, The Restaurant Group, ejer britiske restaurantkæder som bl.a. Frankie & Benny’s, Garfunkel’s og Chiquito. Ifølge restaurantkoncernen er det planen, at antallet af Wagamama-restauranter skal udvides.

Ifølge BBC sker opkøbet midt i en tid, hvor en række kendte britiske restaurantkæder ellers kæmper med et svært marked. The Restaurant Groups egen kæde Frankie & Benny’s har oplevet faldende salg, og også den kendte kæde Jamie’s Italian, som den kendte tv-kok Jamie Oliver står bag, har haft store problemer med at få økonomien til at hænge sammen.

Læs også
Top job