Erhverv

Tysk statskæmpe overvejer at børsnotere DSB-rival

Tog- og busforretningen Arriva og logistikvirksomheden Schenker kan snart ende på i børslisterne, lyder det fra ejeren Deutsche Bahn.

Tysklands statsejede transportkoncern Deutsche Bahn pønser på at sende to af sine datterselskaber på børsen. Det drejer sig blandt andet om trafikselskabet Arriva, der driver togstrækninger og buslinjer i Nordeuropa, herunder Danmark.

Også logistikselskabet Schenker, som også opererer i Danmark, og som konkurrerer med danske fragtselskaber om blandt andet vejgodstransporten, kan ende på børsen.

»Over de næste måneder vil vi diskutere, om vi skal støve vores børsnoteringsplaner af,« siger Richard Lutz, adm. direktør for Deutsche Bahn, til Financial Times.

I så fald vil Deutsche Bahn beholde majoriteten af selskaberne, men børsnoteringerne kan hjælpe koncernen med at rejse de hårdt trængte penge, der skal bruges til at modernisere jernbaneforretningen i Tyskland.

Deutsche Banks nettogæld kravlede i 2017 tæt på 19 mia. euro i 2018, mens resultatet før skat landede på knap 1 mia. euro og pengestrømmene fra driften på 2,3 mia. euro.

Deutsche Bahn købte i 2010 Arriva, der siden 2003 har drevet jernbanestrækninger i Danmark. I 2009 genvandt Arriva strækningerne i en kontrakt, som løber frem til december 2020. Arriva ejer også bybilskonceptet Drive Now.

Læs også
Top job