Erhverv

Sexchikane: Google-ansatte over hele verden nedlægger arbejdet i protest

De ansatte vil vise selskabet, at de ikke finder sig i en kultur, der er præget af sexchikane.

Googles topchef Sundar Pichai har forsikret de ansatte om, at selskabet har taget hånd om anklagerne om sexchikane. Men de ansatte mener slet ikke, at han har gjort nok og derfor strejker de i dag. Foto: (AP Photo/Eric Risberg, File)

Hundredevis af ansatte hos Google i mere end 20 lande vil strejke torsdag i protest mod den kultur, der er på deres arbejdsplads.

Protesterne kommer efter flere eksempler på, at Google har holdt hånden over chefer, der er blevet beskyldt for seksuel chikane, som blandt andet New York Times har beskrevet i en artikel.

Som eksempel nævnes, at Google angiveligt gav chefen for Android-afdelingen, Andy Rubin, en gylden faldskærm på 90 mio. dollars, selv om selskabet havde bedt om hans opsigelse efter beskyldninger om »upassende opførsel af seksuel kartakter,« skriver CNBC

Punktstrejken - på engelsk betegnet som en walk out - vil finde sted kl. 11.10 lokal tid på de mere end 20 kontorer rundt om i verden.

Arrangørerne bag strejken forlanger, at Google bliver mere transparente omkring, hvordan selskabet håndterer sexchikane, ligeløn, karrieremuligheder såvel som et generelt krav om mere medarbejderindflydelse.

Googles topchef Sundar Pichai havde ellers udsendt et internt memo til de ansatte om, at selskabet har anlagt en langt strammere linje, når det gælder »upassende opførsel på arbejdspladsen.«

Selskabet oplyser, at det har fyret 48 personer, inklusive 13 chefer, på den baggrund inden for de seneste to år. Og at fyringerne skete uden fratrædelsesgodtgørelser.

Men arrangørerne af protesterne mener, at det drejer sig om »tusindvis flere på alle niveauer i selskabet.«

Læs også
Top job