Erhverv

Lars Rasmussen fratræder som topchef for Coloplast

Lars Rasmussen stopper som adm. direktør i Coloplast. Kristian Villumsen er ny topchef, mens Lars Rasmussen er på vej til at overtage posten som bestyrelsesformand efter Michael Pram Rasmussen.

Efter 10 år i spidsen for Coloplast stopper Lars Rasmussen som adm. direktør i den danske medicokoncern.

Det oplyser Coloplast i en fondsbørsmeddelelse.

Afløseren er allerede fundet. Med virkning fra 4. december har bestyrelsen udpeget nuværende koncerndirektør for Chronic Care, Kristian Villumsen, til ny topchef i Coloplast.

»Med Kristian Villumsen får selskabet en stærk leder, der skal sikre Coloplasts fortsatte konkurrencekraft. Han er en dygtig forretningsmand med mange års indsigt i selskabet og i branchen. Sammen med de øvrige direktionsmedlemmer, Anders Lonning-Skovgaard samt Allan Rasmussen og den øvrige organisation er selskabet godt rustet til fremtiden,« siger Lars Rasmussen om sin kommende afløser.

Lars Rasmussen har været i Coloplast i 30 år. De seneste 17 år har han siddet i direktionen, og de seneste ti år har han beklædt posten som topchef.

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen siger om den afgående direktør:

»Det bliver en stor opgave at føre stafetten videre efter Lars, som gennem 10 år som administrerende direktør har stået i spidsen for Coloplasts succesfulde transformation og udvikling til en global, særdeles profitabel og højt respekteret medicovirksomhed. På vegne af Coloplasts bestyrelse og virksomhedens medarbejdere vil jeg gerne takke Lars for hans fremragende lederskab samt engagement i Coloplast gennem såvel gode som svære tider igennem hans 30 år i virksomheden,« siger Michael Pram Rasmussen.

Coloplast og Lars Rasmussen skilles dog med stor sandsynlighed ikke.

Lars Rasmussen er blevet nomineret af bestyrelsen i Coloplast til at overtage posten som bestyrelsesformand efter Michael Pram Rasmussen, som har valgt ikke at genopstille ved den kommende generalforsamling i starten af december.

»Jeg er beæret over at Coloplasts bestyrelse har valgt at nominere mig til formand for bestyrelsen, og jeg glæder mig til fortsat at være med til at udvikle selskabet,« siger Lars Rasmussen.

Afløseren på direktørposten, Kristian Villumsen, har været i medicogiganten i ti år. Han fylder 48 år til december.

Læs også