Erhverv

McKinsey-manden skal overtage roret efter Lars Rasmussen

Det bliver den interne kandidat Kristian Villumsen, der overtager posten som topchef i Coloplast efter Lars Rasmussen. Med sig i bagagen har han bl.a. ni års erfaring fra konsulenthuset McKinsey & Co.

Det blvier den 47-årige Kristian Villumsen, der overtager posten som topchef i Coloplast efter Lars Rasmussen. Foto: Coloplast/PR. PR/Coloplast

Det bliver den 47-årige Kristian Villumsen, der skal løfte arven og overtage posten som topchef i Coloplast efter den afgående topchef Lars Rasmussen.

Coloplast meddelte torsdag i forbindelse med præsentationen af sit årsregnskab, at Lars Rasmussen stopper til december efter ti år i spidsen for Coloplast og sammenlagt 30 år i virksomheden.

Arvtageren Kristian Villumsen har været i Coloplast siden 2008, hvor han senest har siddet i direktionen med ansvar for global marketing, innovation samt stomi- og kontinensforretningen, der udgør langt størstedelen af virksomhedens forretningsområde. Kristian Villumsen kom med i direktionen i 2014.

Men ifølge Kristian Villumsen selv er det i høj grad hans tidligere arbejdsplads, der har været med til at forme hans karriere og ledelsesstil.

Der har også været nogle ting, som jeg synes, jeg aktivt har skullet lære for at kunne fungere i en organisation som Coloplast.

Kristian Villumsen, kommende topchef i Coloplast

»McKinsey har betydet meget for min professionelle udvikling,« sagde Kristian Villumsen, da han tilbage i september blev interviewet af Finans’ udsendte medarbejder på kapitalmarkedsdagen i Coloplast.

»Du kan ikke være i McKinsey i næsten 10 år uden, at det går i blodet på dig. Jeg har fået nogle ting og værktøjer med, og jeg har også fået et netværk med, som jeg har kunnet bruge,« sagde han.

Kristian Villumsen arbejdede i konsulenthuset fra 1999 og næsten ti år frem. Her var han partner med speciale inden for sundhedsområdet, inden han i starten af 2008 skiftede til Coloplast.

»Der har også været nogle ting, som jeg synes, jeg aktivt har skullet lære for at kunne fungere i en organisation som Coloplast. Det har taget mig nogle år ligesom at finde ud af, hvordan den model ser ud,« sagde han til Finans tilbage i september.

»Jeg føler, jeg står et sted nu, hvor jeg kan gøre brug af begge dele,« lød det fra ham.

Kristian Villumsen er desuden bestyrelsesmedlem i Chr. Hansen A/S. Han har en kandidatgrad i Statskundskab fra Aarhus Universitet og en Master i Public Policy fra Harvard University i USA. Han har desuden en fortid som officer i Forsvaret. Han er født i december 1970.

Læs også