Erhverv
0

Luftfart: Flere fløj med Norwegian i oktober

Koncernchef Bjørn Kjos. Foto: Gregers Tycho

Norwegian havde passagervækst i oktober, hvor knap 3,4 mio. valgte at flyve med lavprisselskabet. Det er en stigning på 8 pct. fra samme måned sidste år, fremgår det af nyligt offentliggjorte trafiktal.

Antallet af fløjne passagerkilometer - den såkaldte RPK - steg med 25 pct., mens selskabets sædekapacitet steg med 29 pct. Koncernchef Bjørn Kjos fortæller, at væksten fremover vil flade ud.

- Vi går nu ind i en periode, der generelt er præget af lavere efterspørgsel, hård konkurrence og høj oliepris, hvilket gør det endnu vigtigere at fortsætte arbejdet med at reducere selskabets omkostninger, siger han i meddelelsen.

Norwegian gennemførte 99,4 pct. af de planlagte flyvninger i oktober, mens punktligheden var 79,7 pct. Det er en stigning på 1,4 pct.point fra samme måned sidste år.

Billetprisudviklingen udtryk ved den såkaldte yield tog i måneden en lille tilbagegang til 0,38 norske kr. Det er et fald på 0,2 pct. fra oktober 2017.

Det du behøver at vide!
Modtag nyhedsbrevet Briefing og få hurtigt og nemt overblik over dagens væsentligste nyheder fra erhvervslivet – håndplukket af vores redaktion.
BRANCHENYT
Læs også