Erhverv

Freddy Sørensen er blevet mangemillionær på populær fartalarm

Manden bag Saphe, en lille sladrehank til bilen, har på to år tjent næsten 50 mio. kr.

Saphe er en lille sladrehank, der advarer bilister om bl.a. fartkontroller. Bag opfindelsen står Freddy Sørensen. PR-foto.

Den danske opfinder og civilingeniør Freddy Sørensen skovler penge ind på en lille sort boks, der sidder i titusindvis af danskeres biler.

For tre år siden lancerede Freddy Sørensen sin opfindelse Saphe. Det er en lille sladrehank, der advarer bilister om bl.a. fartkontroller. Efter en stille start eksploderede salget, og Freddy Sørensen kan nu præsentere et årsregnskab med et overskud på 30 mio. kr.

Året før tjente han 19 mio. kr. på sin opfindelse. Dermed er den nordjyske opfinder blevet mangemillionær på Saphe.

»Sagt på godt jysk betragter vi resultatet som meget tilfredsstillende,« siger Freddy Sørensen om det nye regnskab.

Han understreger, at resultatet udelukkende er skabt via salg i Danmark, som kun dækker 1 pct. af bilparken i Europa.

»Så der er helt sikkert plads til mere vækst,« lyder det fra den nordjyske opfinder, der også har fået gang i salget i Norge og Finland og netop har fået lovning på en stor ordre i Sverige.

Siden begyndelsen af sit iværksættereventyr har Freddy Sørensen solgt over 400.000 Saphe-enheder. Derudover ejer han den populære fartapp Fartkontrol.nu, som han i 2016 købte af stifteren Martin Bay Pedersen.

Det gør Freddy Sørensen til Danmarks største udbyder af fartalarmer til bilen.

Hele værdien i Saphe er dog ikke selve produktet, men derimod brugerne. Det er nemlig brugerne, der melder fartkontroller, trafikpropper og ulykker ind via enheden.

Ifølge Freddy Sørensen handler Saphe ikke om at beskytte fartbøller mod bøder, men om trafiksikkerhed.

»Der vil altid være nogle, der misbruger systemet. Jeg ved godt, at man køber Saphe for at spare penge, men dermed opnår vi, at trafiksikkerheden forbedres. Man skal huske, at Saphe ikke giver 100 procents sikkerhed. Man risikerer altid at være den første, der passerer en fartkontrol, og man ved heller ikke, hvor politiet er,« sagde Freddy Sørensen sidste år til Nordjyske.

Saphe har 15 fuldtidsansatte på hovedkontoret i Aalborg. Målet er at sælge næsten en million enheder i Dammark, har Freddy Sørensen tidligere fastslået.

Freddy Sørensen har på to år trukket 30 mio. kr. ud af Saphe som udbytte. Egenkapitalen i selskabet er på 39 mio. kr.

Læs også
Top job