Erhverv

Ugens vinder: Endelig trådte Mærsk-arving Robert Uggla i karakter efter hvidvaskskandale

Mærsk-arvingen Robert M. Uggla satte langt om længe fart på den nødvendige udrensning i Danske Banks bestyrelse, der reelt er den eneste vej frem for kriseramte Danske Bank.

A.P. Møller Holdings direktør Robert M. Uggla trådte i denne uge i karakter, da han meddelte, at Mærsk-familien ønsker en lynhurtigt udrensning i Danske Banks bestyrelse efter hvidvaskskandalen. Foto: JP

Vinder I: Robert Uggla, direktør i A.P. Møller Holding A/S

Mange vil med rette mene, at Mærsk-familiens beslutning om at rense ud i Danske Banks bestyrelse ikke ligefrem var et mønstereksempel på rettidig omhu. Ikke desto mindre trådte storaktionæren i karakter onsdag ved at drage de nødvendige konsekvenser af den hvidvaskskandale, der har martret banken og dens aktionærer i månedsvis. Bestyrelsen skal fornyes hurtigst muligt, og først i køen står formand Ole Andersen, der nu ryger ud af banken på ydmygende vis. Sådan lød det fra direktøren i familiens investeringsselskab, Robert M. Uggla. Han talte i overraskende klare vendinger. Alvoren var åbenlys såvel som nødvendig for Robert Uggla, og tak for det. ..

Læs også
Top job