Erhverv
0

Dansk børskandidat politianmeldt for menneskehandel

Den danske transportkoncern NTG, som planlægger at træde ind på børslisterne i slutningen af året, er nu blevet anmeldt til politiet af tysk og hollandsk fagbevægelse.

Den danske speditør NTG er blevet trukket med ind i skandalen om Kurt Beier Transports behandling af filippinske chauffører. Foto: AP/Daniel Reinhardt

Menneskehandel. Tvangsarbejde. Udnyttelse af arbejdskraft.

Sådan lyder anklagerne mod den danske transportkæmpe Nordic Transport Group (NTG), der er blevet anmeldt til tysk politi i forbindelse med samarbejdet med den omdiskuterede speditør Kurt Beier Transport.

Det er tysk og hollandsk fagbevægelse, der har anmeldt Kurt Beier Transport, selskabets polske datterselskab samt NTG, skriver Fagbladet 3F.

16 filippinske lastbilchauffører er blevet afhørt af politi og myndigheder i sagen om deres løn og arbejdsvilkår. De har angiveligt boet og sovet i deres biler i op til 18 måneder, har ikke haft adgang til bad og vand i weekenden, og så får de 500 euro om måneden i løn. Den tyske mindsteløn ligger på 2300 euro.

»Vi var ikke bekendt med chaufførernes forhold. Det er uacceptabelt, og derfor har vi opsagt al samarbejde med Kurt Beier,« siger Jesper E. Petersen, adm. direktør i NTG.

NTG, der gennem de seneste år er vokset med lynhast, satser på at lade sig børsnotere ved årsskiftet.

Sagen kommer efter, at det i slutningen af oktober kom frem, at Kurt Beier Transports filippinske chauffører boede i Padborg under slumlignende forhold. Chaufførerne, der var ansat gennem et polsk datterselskab, fik her en løn på 6.800 kroner om måneden.

Fagbladet 3F har ikke kunnet få en kommentar fra Kurt Beier Transport. Stifteren Kurt Beier gik bort efter længere tids sygdom tidligere i november.

BRANCHENYT
Læs også