Erhverv

Gustav Magnar Witzøe har tjent 37 mio. kr. hver dag

Laksearvingen Gustav Magnar Witzøe har set værdien af sine aktier skyde i vejret. Han er ikke selvskrevet til at overtage familiens imperium, siger han.

Gustav Magnar Witzøe har tjent 37 mio. kr. hver dag i år. Arkivfoto

Gustav Magnar Witzøe er i forvejen en af verdens yngste dollarmilliardærer. Men 2018 har været ekstra god ved den unge laksearvings enorme formue.

Værdien af Gustav Magnar Witzøes aktier i lakseopdrætsselskab Salmar er i år næsten fordoblet, skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

Det har sikret den 25-årige nordmand en papirgevinst på 11,4 mia. kr.

Alt sammen har han sin far, Gustav Witzøe, at takke for. Det var nemlig farmand, der i 1991 stiftede Salmar, gjorde det til en milliardforretning og for 12 år siden overførte næsten alle aktierne i selskabet til sin søn.

Gustav Magnar Witzøe ejer 97 pct. af familiens investeringsselskab Kverva, som igen kontrollerer 52,46 pct. af Salmar. Disse aktier er – efter en fordobling i år – nu ca. 22 mia. kr. værd, skriver Dagens Næringsliv.

Salmar er Norges største opdrætsselskab inden for laks. Men selvom Gustav Magnar Witzøe er arving til familiens lakseimperium, er han ikke sikker på, at han vil styre det.

Det fortalte han tidligere på året til Dagbladet i Norge.

»Man kan ikke bare kræve at blive chef for noget så stort. Man må være egnet til det. Hvis der findes et alternativ, må den bedste få jobbet,« sagde Gustav Magnar Witzøe.

»Man kan ikke bare gøre det, fordi man har ret til det. Eller, det kan man jo, men det ville være ekstremt arrogant,« lød det videre fra den unge milliardær.

Gustav Magnar Witzøe har investeret en lille del af sine penge i det sociale medie Gobi og i Airbnb-servicen Keybutler. Men han er først og fremmest kendt som en livsnyder med en stor passion for rejser, mode, tatoveringer og golf.

Verdens yngste dollarmilliardær er i øvrigt Facebook-stifter Mark Zuckerberg. Norges rigeste mand er Kjell Inge Røkke, der ejer Aker-koncernen.

BRANCHENYT
Læs også