Erhverv
0

Kendt bagerkæde kæmper med hygiejnen

Hvert fjerde kontrolbesøg i år i Guldbageren er endt med sur smiley eller anmærkning.

Guldbageren er en såkaldt frivillig bagerkæde, der har eksisteret i 30 år. Foto: Screenshot.

Landets største frivillige bagerkæde, Guldbageren, har problemer med hygiejnen. Godt hvert fjerde besøg fra Fødevarestyrelsen er i år endt med enten en sur smiley eller en anmærkning, og ledelsen i bagerkæden erkender problemerne.

Det skriver BT.

Ud af 35 besøg i de butikker, som Guldbageren selv oplyser er en del af kæden, er seks kontroller endt med en anmærkning og tre endt med en sur smiley og bøde. Det er over gennemsnittet for bagerkæder og detailhandlen, siger Fødevarestyrelsen til BT.

Værst stod det til i Guldbageren i Køge, hvor der bl.a. var »massiv forekomst af mindre, døde og levende kakerlakker,« står der i rapporten fra Fødevarestyrelsen.

Ifølge Michael René, ekspert i fødevarehygiejne og lektor ved Københavns Professionshøjskole, trænger den generelle hygiejne i Guldbageren til »en gevaldig opfriskning.« Guldbagerens ledelse erkender, at der skal ske noget.

»Vi er godt klar over, at der har været et par dårlige sager i vores medlemskreds, og vi har netop afholdt årsmøde, hvor dette punkt var til debat. Vi opfordrer alle til at stramme yderligere op, så vi formindsker chancen for sure smileys,« siger Michael Mikkelsen, direktør i Guldbageren A/S, til BT.

Guldbageren er en såkaldt frivillig bagerkæde, der har eksisteret i 30 år. Butikkerne er fordelt på en række medlemmer, og i kæden samarbejder man bl.a. om indkøb af varer og markedsføring. Målet er at opnå bedre priser.

Tilbage i 2014 var Guldbageren, som dengang havde dobbelt så mange butikker, tæt på at gå konkurs. Kæden gik i betalingsstandsning, men blev reddet på målstregen, da den nåede til enighed med sine kreditorer om en rekonstruktion.

Ligesom landets øvrige bagere er Guldbageren i hård konkurrence med bl.a. discountkæderne og supermarkederne, som de senere år har satset massivt på at sælge friskbagt brød.

Danmarks største bagerkæde er Lagkagehuset med over 70 butikker.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også