Erhverv

Hypet dansk tøjmærke har mangedoblet sit overskud

På få år har det danske modebrand Neo Noir oplevet stor vækst.

Bag modebrandet Neo Noir står grundlæggeren bag Saint Tropez, Niels Henrik-Henriksen, og Ole Overbeck, som ligeledes har erfaring fra modebranchen. Foto: Lasse Kofod

I løbet af de seneste år er millionerne rullet ind hos det danske modebrand Neo Noir, som sælger sælger tøj og accessories til kvinder.

Om Neo Noir
  • Neo Noir er et dansk brand, som sælger modetøj henvendt til unge kvinder
  • Selskabet blev stiftet i 2012 af de erfarne tøjmænd Ole Overbeck og Niels-Henrik Henriksen
  • Niels-Henrik Henriksen står bl.a. bag tøjmærket Saint Tropez, som han solgte i 2002
  • I seneste regnskabsperiode leverede Neo Noir et overskud på 22,2 mio. kr., hvilket er mere end fordobling sammenlignet med året forinden.
  • Neo Noir forhandles i flere tøjbutikker landet over samt på diverse modehjemmesider
  • Virksomheden har hovedkontor i Ålsgårde i Nordsjælland

Neo Noir blev stiftet i 2012 af Ole Overbeck og Niels-Henrik Henriksen og er i dag ofte at spotte på en shoppetur eller på diverse unge kvinders ønskesedler.

Men selvom brandet de seneste tre år har oplevet stor vækst og mangedoblet sit overskud efter skat, ønsker hverken Ole Overbeck eller Niels Henrik-Henriksen over for Finans at kommentere Neo Noirs vækst.

For blot tre år siden lød overskuddet efter skat i Neo Noir på 1 mio. kr. Nu er det vokset til 22,2 mio. kr., viser et nyt regnskab.

Ole Overbeck ejer 49 pct. af Neo Noir, mens Niels-Henrik Henriksen har en ejerandel på 51 pct. i den populære modevirksomhed, som har hovedkontor i Ålsgårde i Nordsjælland.

Begge stiftere er erfarne inden for tøjbranchen og har flere års erfaring i modeindustrien.

Niels Henrik-Henriksen grundlagde i sin tid det kendte tøjmærke Saint Tropez, hvor han i en lang årrække også var topchef, inden han i 2002 solgte virksomheden til tøjgiganten IC Group.

Salget indbragte Niels Henrik-Henriksen en fortjeneste på 21,1 mio. kr.

Ligesom Saint Tropez-stifteren har Ole Overbeck også en længere karriere i tøjbranchen.

Ole Overbeck har i flere år haft forskellige topstillinger i danske modevirksomheder. Bl.a. var han salgschef i Saint Tropez indtil 2005, ligesom han senere har været ansat i smykkefirmaet Pilgrim og været salgsdirektør for tøjbrandet Modström.

Neo Noir forhandles i diverse tøjbutikker og stormagasiner landet over samt på flere forskellige webshops. Heriblandt Magasin, tøjbutikken Message og websitet Nelly.com.

Læs også
Top job