Erhverv

»Stålkongen« og hans søn skovler millioner ind

Svend Møller Hansen kan næppe være utilfreds med, hvordan sønnen driver hans livsværk.

Mads Møller Hansen overtog i juli 2015 direktørstolen i DS Gruppen efter sin far. Det skete som en del af et glidende generationsskifte. Foto: Kenneth Koustrup Lysbjerg

Indtjeningen fortsætter i vejret i den danske beton- og stålkoncern DS Gruppen, der er ejet af stifter Svend Møller Hansen og hans søn, Mads Møller Hansen.

På tre år er driftsresultatet i den nordjyske koncern tredoblet, og omsætningen har nu rundet 1,5 mia. kr. Det viser et nyt regnskab fra DS Gruppen.

Overskuddet var på 85 mio. kr. efter skat, og det var bedre end forventet, skriver ledelsen i regnskabet.

Igen har Svend Møller Hansen og hans søn trukket et stort millionbeløb ud som udbytte. 82 mio. kr. blev det til. Året før var det 60 mio. kr.

Indtjeningen i DS Gruppen er for alvor kommet op i gear, efter at Mads Møller Hansen i juli 2015 overtog direktørstolen efter sin far. Det skete som en del af et glidende generationsskifte.

Svend Møller Hansen stiftede DS Gruppen for næsten 50 år siden ved lidt af en tilfældighed. Som nyuddannet smed strandede han i det dengang uroplagede Irland, og ventetiden brugte han på at hjælpe en irsk smed med nogle store stålkonstruktioner.

Da han kom hjem til Danmark, åbnede han sin egen stålvirksomhed i Hobro i sine forældres lade. Resten er historie.

I dag beskæftiger DS Gruppen næsten 500 medarbejdere, og koncernen har gjort Svend Møller Hansen til en af landets rigeste personer med en anslået formue på 2,4 mia. kr.

I hjembyen Hobro går han under navnet »stålkongen« og er desuden kendt for at have hældt anseelige summer i Superliga-klubben Hobro IK.

DS Gruppen laver stålkonstruktioner, stålbeklædning til tag og facader samt beton. Indtil 2014 solgte koncernen også stålkonstruktioner til vindmølleindustrien under navnet DS SM, men selskabet - der udgjorde halvdelen af Svend Møller Hansens livsværk - blev solgt i en milliardhandel.

Det var herefter, at sønnike Mads Møller Hansen skiftede titlen som kronprins ud med adm. direktør. Han ejer DS Gruppen sammen med sin far og flere andre familiemedlemmer.

I indeværende regnskabsår forventer DS Gruppen endnu et positivt resultat, fremgår det af det nye regnskab.

Læs også
Top job