Erhverv

Samsungs nye hemmelige telefon skal løfte salg af smartphones

It-giganten, Samsung, ventes at lancere tre versioner af sin nye smartphone

5G-forbindelse, større skærm og flere kameraer er blandt opgraderingerne. Foto: AP /Manu Fernandez)

Elektronikgiganten Samsung Electronics har en stor teknologisk opgradering i støbeskeen i forbindelse med tiårs-jubilæet for selskabets flagskibsmodel inden for mobiltelefoner, Galaxy.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

5G-forbindelse, større skærm og flere kameraer er blandt opgraderingerne, lyder det fra nærtstående kilder, der ligeledes fortæller, at jubilæumsmodellen skal løfte selskabets salgstal efter det forløbne års tilbagegang.

Samsung ventes at lancere tre versioner af sin nye smartphone, Galaxy S10, i februar 2019, hvor selskabet tidligere blot har udgivet to versioner.

Dertil forlyder det ifølge informerede kilder, at der også er en hemmelig fjerde Galaxy S10-smartphone under udvikling. Telefonen, der internt går under navnet "Beyond X" - "Hinsides X" - ventes i løbet af foråret 2019 i USA og Sydkorea og skulle ifølge kilder anvende 5G-netværket, have en større skærm end andre S10-modeller samt seks kameraer.

Salget af smartphones er aftaget på tværs af smartphoneindustrien. Ved udgangen af tredje kvartal i år var størrelsen på fragtordrer af smartphones ifølge Strategy Analytics faldet med 8 pct. Det er fjerde kvartal i træk med faldende salgstal.

En talskvinde fra Samsung har ikke villet kommentere rygterne til The Wall Street Journal.

Læs også