Erhverv

Milliardærs butikskæde kan sigte mod børsen

Normal skulle ifølge medie sigte efter en børsnotering inden for to-tre år.

Normal har indtil videre åbnet seks butikker i Danmark - her i Aarhus. Foto: Lise Balsby

Butikskæden Normal runder ifølge et ikke-offentliggjort regnskab 1 mia. kr. i omsætning, og kilder i corporate finance-miljøet vurderer, at det kan bane vej for en børsnotering.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Normal, der har Torben Mouritsen som adm. direktør og Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen som hovedejer, skulle ifølge Børsens kilder sigte efter en børsnotering inden for to-tre år.

Hverken Torben Mouritsen eller Anders Holch Povlsen vil be- eller afkræfte rygterne om en børsnotering under opsejling.

- Der er mange, der spekulerer i det ene og det andet og det tredje. Hvad det bliver til, det må vi se til, siger Anders Holch Povlsen til Børsen.

Normals regnskab for 2017/18 viser, at selskabet er vokset til en omsætning på 1,3 mia. kr. - tæt på en fordobling på to år. Dertil tjener butikskæden både på driften og på bundlinjen, til trods for at der massivt investeres i udvidelse med omkring to nye butikker om ugen.

Normal har de seneste år åbnet over 50 butikker i Norge, Sverige og Holland foruden Danmark.

Hvis Normal kan bevise, at konceptet kan fungere med succes i udlandet, vil det gøre det lettere at overbevise investorer om at købe aktier. Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, advarer dog og siger, at der bør udvises forsigtighed med fysiske butikker, da de "kan blive disruptet af konkurrenter på nettet".

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også