Erhverv

Milliardærs butikskæde kan sigte mod børsen

Normal skulle ifølge medie sigte efter en børsnotering inden for to-tre år.

Normal har indtil videre åbnet seks butikker i Danmark - her i Aarhus. Foto: Lise Balsby

Butikskæden Normal runder ifølge et ikke-offentliggjort regnskab 1 mia. kr. i omsætning, og kilder i corporate finance-miljøet vurderer, at det kan bane vej for en børsnotering.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Normal, der har Torben Mouritsen som adm. direktør og Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen som hovedejer, skulle ifølge Børsens kilder sigte efter en børsnotering inden for to-tre år.

Hverken Torben Mouritsen eller Anders Holch Povlsen vil be- eller afkræfte rygterne om en børsnotering under opsejling.

- Der er mange, der spekulerer i det ene og det andet og det tredje. Hvad det bliver til, det må vi se til, siger Anders Holch Povlsen til Børsen.

Normals regnskab for 2017/18 viser, at selskabet er vokset til en omsætning på 1,3 mia. kr. - tæt på en fordobling på to år. Dertil tjener butikskæden både på driften og på bundlinjen, til trods for at der massivt investeres i udvidelse med omkring to nye butikker om ugen.

Normal har de seneste år åbnet over 50 butikker i Norge, Sverige og Holland foruden Danmark.

Hvis Normal kan bevise, at konceptet kan fungere med succes i udlandet, vil det gøre det lettere at overbevise investorer om at købe aktier. Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, advarer dog og siger, at der bør udvises forsigtighed med fysiske butikker, da de "kan blive disruptet af konkurrenter på nettet".

BRANCHENYT
Læs også