Erhverv

Dansk lakridskonge åbner butik i Dubai

Den danske lakridsproducent Lakrids by Johan Bülow har stor succes både herhjemme og i udlandet. Nu udvider kæden med endnu en butik.

Johan Bülow, der står bag succesforretningen Lakrids by Johan Bülow, solgte i 2016 en stor del af sin virksomhed. Det har gjort danskeren god for 524 mio. kr. Foto: Lakrids by Johan Bülow PR-foto.

Når besøgende fremover bevæger sig rundt i et af verdens største shoppingcentre, Dubai Mall, vil de blive mødt af en 110 kvm stor butik med dansk lakrids.

Den danske lakridskonge Johan Bülow, som de seneste år er blevet kendt over hele verden for sin gourmetlakrids, har nemlig åbnet en butik i shoppingcentret. Det skriver hjemmesiden Detailfolk.dk.

Ifølge Lakrids by Johan Bülow, som står bag den populære danske lakrids, sker åbningen af den nye butik som et led i en større international ekspansion, som i forvejen har ført til nye butikker i Norden og Tyskland.

»Vi tror på, at hele verden kan lære at elske lakrids, og her er Dubai Mall en perfekt beliggenhed, hvor mange internationale forbrugere kommer forbi,« siger Johan Bülow ifølge Detailfolk.dk

Dubai Mall har årligt omkring 80 mio. besøgende.

Den nye butik i ørkenstaten er udført i italiensk marmor og møbleret med danske møbelikoner, som ifølge lakridsvirksomheden er med til at skabe en oplevelse for kunderne.

»Vi tror meget på, at vi fortsat skal møde alle lakridsinteresserede i et univers, der stimulerer alle sanser og gør de besøgende klogere på lakrids. Her kan vi også teste, hvordan forbrugerne tager mod de nye smage, som vi hele tiden udvikler på. Eksempelvis har det vist sig, at de i Dubai er vilde med lakrids med dehydrerede rosenblade, der har en parfumeret smag,« fortæller Johan Bülow.

Ifølge grundlæggeren har kunderne i Dubai taget »sindssygt godt« i mod kædens produkter, selvom lakrids er fortsat er en ny smag og oplevelse for mange i Dubai.

Lakrids by Johan Bülow har i øjeblikket 25 egne butikker verden over og sælger desuden sin lakrids online til hele verden.

I 2016 åbnede Lakrids by Johan Bülow tre butikker i Tyskland, to i Dubai og to i Sverige.

Samme år solgt stifteren en stor del af magten i sit lakridsimperium til den svenske kapitalfond Valedo Partners for omkring 470 mio. kr. Kapitalfonden fik omkring 75 pct. af aktierne i lakridsvirksomheden ved salget.

Johan Bülow ejer fortsat de resterende 25 pct. af virksomheden.

BRANCHENYT
Læs også