Erhverv

Milliardæren Bent Jensen overgår igen sig selv

Bent Jensens Linak slår igen rekord. Han overtog modvilligt familiens værksted og gjorde det til en milliardvirksomhed.

Bent Jensen og hans familie er blandt landets rigeste med en anslået formue på over 16 mia. kr. Foto: Joachim Ladefoged. Foto: Joachim Ladefoged

Den danske erhvervsmand og mangemilliardær Bent Jensen har grund til at smile. På trods af modvind på valutamarkederne er det igen lykkedes for hans livsværk, industrigiganten Linak, at øge både omsætningen og indtjeningen til rekordhøjder.

Det viser et nyt regnskab for 2017/18.

Omsætningen i Linak voksede fra 3,6 mia. kr. til 3,8 mia. kr., og overskuddet efter skat blev på 607 mio. kr. Det er det bedste nogensinde.

Traditionen tro hiver familien Jensen, der ejer Linak, 300 mio. kr. ud i udbytte af Linak. Det har familien gjort i de seneste fem regnskabsår.

Linak, der har hovedsæde på Als, er blandt de førende på verdensplan inden for fremstilling af lineære aktuatorer, en type elektriske motorer til bl.a. hæve-sænke-borde og hospitalssenge.

Bent Jensen overtog i 1976 modvilligt familievirksomheden Christian Jensen & Sønner. Dengang havde den sønderjyske maskiningeniør syv mand under sig.

I dag beskæftiger Linak flere end 2.300 ansatte fordelt på 35 lande. Og selskabet forventer at øge medarbejderstaben, da der er vækst på alle markeder, lyder det i regnskabet.

Det nye rekordregnskab fra Linak kom i hus trods valutamodvind i USA, hvor Linak er førende inden for hospitalssenge og skriveborde. Selvom dollaren blev svækket væsentligt i løbet af regnskabsåret, havde Linak tocifret vækst i danske kroner, skriver JydskeVestkysten.

I Kina skaber konkurrenter til Linak i øjeblikket voldsom priskonkurrence. Derfor har det været nødvendigt for Linak med ret markante prisreduktioner på nogle af selskabets markeder. Alligevel forventer Linak at fastholde samme indtjening i indeværende regnskabsår.

Bent Jensen og hans familie er blandt landets rigeste med en anslået formue på over 16 mia. kr.

Sidste år indtog Bent Jensens hustru, Lene Jensen, posten som bestyrelsesformand i Linak. Parrets to døtre er ikke officielt en del af bestyrelsen, men de sidder med som lærlinge, så de bliver rustet til at kunne overtage Bent Jensens livsværk engang i fremtiden.

BRANCHENYT
Læs også