Erhverv

Moderigmand i milliontab på luksuriøse desserter

Winterspring, der driver dessertbar og tesalon i København, har nu haft millionunderskud fire år i træk.

Artiklens øverste billede
Anders Holch Povlsen, som her ses sammen med sin kone, købte sig i 2016 ind i WS Group, der laver desserter kreeret af Michelin-kokke. Arkivfoto: Jonas Olufson

Én af landets rigeste må igen sluge et milliontab på prisbelønnede og luksuriøse desserter.

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen har således nu set WS Group, der står bag dessertvirksomheden Winterspring, få et millionunderskud fire år i træk.

I 2017/2018 blev det tilmed til det største underskud i selskabets historie. Denne gang på 4,8 mio. kr. efter skat.

»Ledelsen finder årets resultat utilfredsstillende,« skriver WS Group i ledelsesberetningen i sit nye regnskab.

For et år siden skrev WS Group efter et underskud på 3,2 mio. kr., at selskabet i 2017/2018 forventede en »væsentlig resultatforbedring med et positivt resultat til følge«.

Men nu kan det altså konstateres, at det ikke gik som håbet for dessertvirksomheden, der ved regnskabsårets afslutning fik en kapitalforhøjelse på 3,3 mio. kr.

Året forinden havde WS Group fået 9 mio. kr. i kapitaltilførsel.

Winterspring ejes af stifter Karina Schmitt Lund og Anders Holch Povlsen. Sidstnævnte blev en del af ejerkredsen i januar 2016, hvor han blev minoritetsejer.

I juli 2017 købte Anders Holch Povlsen sig dog til 65 pct. af anparterne i Winterspring.

Winterspring blev grundlagt med målet om at lave desserter, som man ellers kun kan få på de bedste nordiske restauranter.

Wintersprings desserter bliver lavet af Michelin-kokke fra steder som Noma, Geranium og AOC. Det førte i 2014 til, at én af Wintersprings desserter, kreeret af kokken Rasmus Kofoed, vandt Sallings Fødevarepris for ”mest innovative produkt”.

Gennem de første år blev desserterne solgt i pop up-butikker rundt om i København. Men tidligere på året åbnede Winterspring sin første morgenmads- og dessertbar i Store Strandstræde. Her kan gæster nyde desserterne med lys fra guldspots i loftet, mens de sidder på ruskindsbelagte barstole og spiser maden fra keramisk porcelæn.

For nylig har Winterspring også åbnet en tesalon i Magasin i København. Derudover sælger Winterspring sine desserter gennem Nemlig.com og i en række supermarkeder landet over, ligesom virksomheden tilbyder catering.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.