Erhverv

Taxapriserne stryger i vejret til jul og nytår

Flere taxaselskaber skruer op for priserne til jul og nytår, fordi den nye taxalov tillader det.

Flere taxaselskaber vælger, at sætte prisen op ved højtider. Foto: Jens Dresling

Taxaen hjem fra nytårsaften eller julemiddagen bliver muligvis en del dyrere i år end tidligere. Det beretter flere medier inklusive Radio24syv.

Baggrunden er den nye taxalov, der giver taxaselskaberne mulighed for at skrue op for priserne i helligdagene. Det vil flere taxaselskaber ifølge Radio24syv benytte sig af.

Der er tale om en prisstigning i dagene 24. til 26. december samt 31. december og 1. januar.

Eksempelvis vil det koste 135 kroner alene at sætte sig ind i en taxa fra selskabet 4x27. Normalt koster det tre kroner ifølge B.T.

Herfra vil det ifølge B.T. koste 25,5 kroner per kilometer og 11,25 kroner per minut. Normalt står det i 17 kroner per kilometer og 7,5 kroner per minut.

Også selskaberne 4x35 og 4x48 hæver priserne. 4x35 løfter minut- og kilometerpris til det samme som 4x27, men her starter turen på 50 kroner.

Også Dantaxa oplyser til Ekstra Bladet, at priserne her vil stige. Selskabet er dog endnu ikke nået frem til hvor meget.

Både brancheforeningen for taxaførerne og taxaselskabernes ledelse forklarer de nye højtidspriser med den nye taxalov.

Her blev der tilladt flere taxaer særligt i København for at mindske ventetiden. Men det betaler kunderne nu for, mener direktør i 4x27 Thomas Petersen.

- Man har hovedløst indsat flere vogne uden at beskytte chauffører og vognmænd. Ja, ventetiden på en taxa er faldet. Til gengæld er priserne steget, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg kan ikke se, at taxaer ikke må hæve priserne, ligesom hoteller hæver priserne, og ligesom der sjældent er tilbud på champagne nytårsaften.

BRANCHENYT
Læs også