Erhverv

Krifa-formand: »Det er meget svært at være medlem hos os, når man får job på Danish Crown«

Et stort antal af Krifas medlemmer melder sig ind i NNF, når de får job på Danish Crown. Det gør de næppe frivilligt, mener Krifa-formand. Danish Crown-direktør ser det som en naturlig sammenhæng mellem job og fagforening.

Formanden for Krifa, Søren Fibiger Olesen, undrer sig over, at hans medlemmer, her 12 år efter at det blev kendt ulovligt at tvinge folk ind i bestemte fagforeninger, fortsat melder sig ud, så snart de får job på Danish Crown. Foto: JP

Uanset hvor man er ansat i dagens Danmark, er det valgfrit, om man vil være medlem af en fagforening. Derfor undrer formand for den uafhængige fagforening Krifa Søren Fibiger Olesen sig over, at hans medlemmer i stort antal skifter Krifa ud med Fødevareforbundet NNF i forbindelse med ansættelse hos kødkoncernen Danish Crown.

»Vi har kendt til problemet i mange år, hvor vi oplever, at det er meget svært at være medlem hos os, når man bliver ansat på Danish Crown. Vores oplysninger går på, at virksomheden lægger et meget markant pres på vores medlemmer for at skifte til NNF, bl.a. ved at de på førstedagen møder tillidsrepræsentanten, der giver dem en indmeldelsesblanket, der nærmest er udfyldt på forhånd,« siger Olesen.
..

Læs også
Top job