Erhverv

Amazon jagter sports-tv for 130 mia. kr.

Ifølge amerikanske medier har Amazon budt et milliardbeløb for at overtage rettigheder i USA til bl.a. at vise NBA-basket på streaming-tv.

Amazon Prime vil sætte sig tungt på amerikansk sports-tv - bl.a. basket. Foto: Charles Krupa/AP

Onlinegiganten Amazon vil være stærkere på det internationale marked for streaming-tv og dyste med bl.a. Netflix. Derfor forsøger Amazon nu også at komme endnu mere solidt ind på sports-tv. Det sker gennem et milliardbud på at overtage rettigheder i USA fra Disney.

Amazon har allerede sikret rettighederne til fra 2019 at vise Premier League-fodbold i Storbritannien via streamningstjenesten Amazon Prime. Nu er målet at lande en aftale i USA om at få rettighederne til 22 regionale sportsnetværk rundt om i landet.

Flere amerikanske medier skriver, at de 22 tv-netværk i fjor blev værdisat til ca. 20 mia. dollars – svarende til 132 mia. danske kr.

Det er uvist, hvad Amazon har budt for rettighederne, men ifølge New York Times er det den største aftale for onlinegiganten nogensinde.

De amerikanske netværk har bl.a. rettighederne til at vise kampe fra basketligaen NBA, ishockeyligaen NHL, og den nationale baseball-liga.

Amazon vil ikke kommentere sagen over for de amerikanske medier.

De amerikanske sportskanaler var tidligere ejet af Twenty-First Century Fox. Det selskab var ifølge amerikanske medier angiveligt favorit til at købe rettighederne tilbage, men var ikke med i første udbudsrunde, hvor Amazon bød. Rettighederne var ellers del af en større aftale mellom Disney og Fox.

Konkurrencemyndighederne stoppede dog den aftale, så Disney har nu 90 dage til at sælge. Anden udbudsrunde begynder i næste uge.

Hvis aftalen kommer i hus, skal sportskampene vises på Amazon Prime, der allerede har rullet masser af film, tv-serier og andet tv ud.

BRANCHENYT
Læs også