Erhverv

Pengene fosser ud: Presset flyselskab har tabt næsten en million om dagen

Det islandske flyselskab Wow Air har akut brug for en investering fra en ny medejer.

Wow Air slår sig især op på billige flyvninger til USA. Skúli Mogensen, der har tjent sin formue i it-branchen, stiftede flyselskabet i 2012. Foto: Frank Duenzl/AP

Pengene fosser ud af kassen i det islandske lavprisflyselskab Wow Air, der de seneste uger har været gennem en vild rutsjebanetur.

I årets første ni måneder tabte Wow Air 225 mio. kr., eller hvad der svarer til næsten 1 mio. kr. om dagen. Det skriver branchemediet check-in.dk.

Egentlig var planen, at det tabsramte flyselskab skulle overtages af rivalen Icelandair. Men den handel blev i sidste uge aflyst, da Icelandairs långivere ikke ville acceptere købet.

Blot 12 timer senere indgik Wow Air en foreløbig aftale med den amerikanske kapitalfond Indigo Partners. Indigo Partners er ifølge check-in.dk i gang med at gennemgå Wow Airs regnskaber, så man kan opdage eventuelle skeletter i skabet, før at investeringen bliver gennemført.

Og regnskaberne i Wow Air er ikke køn læsning. Tabene i selskabet er de seneste uger og måneder eskaleret. Wow Air har bl.a. måttet levere fire fly tilbage til sine leasinggivere, og selskabets kreditorer og leasinggivere har strammet skruen.

Derfor er det af afgørende betydning, at investeringen fra Indigo Partners falder på plads.

Luftfartsbranchen er langt fra ukendt for den amerikanske kapitalfond, der bl.a. allerede har investeringer i amerikanske Frontier Airlines og ungarnske Wizz.

Wow Air slår sig især op på billige flyvninger til USA. Skúli Mogensen, der har tjent sin formue i it-branchen, stiftede flyselskabet i 2012. Han vil efter handlen fortsat være storaktionær i flyselskabet.

Læs også
Top job