Erhverv

Dansk bilrigmand er kørt varm - tjener igen millioner

Holger Helle har fået styr på finanserne.

Holger Helle tjener gode penge på biludlejning i det sydlige Spanien. Foto: Mauritius Images

Manden bag Danmarks største bilhus kan nu for alvor lægge flere år med milliontab bag sig.

Den garvede bilforhandler Holger Helle, der tidligere ejede Bilernes Hus i Silkeborg, har nu to år i træk tjent millioner. Det viser et nyt regnskab fra hans holdingselskab Helle Auto Holding, der tidligere købte og solgte biler, men nu kun udlejer biler.

I seneste regnskabsår fik Holger Helle et overskud efter skat på 6,2 mio. kr. Det var næsten en fordobling fra året før.

Holger Helle kalder resultatet »tilfredsstillende« og skriver i regnskabet, at den positive udvikling skyldes øget aktivitet og en bedre indtjening i koncernens spanske datterselskab.

Holger Helle købte og solgte tidligere biler i Tyskland, men har de senere år udelukkende satset på biludlejning i Spanien, hvor han boede for mange år siden.

Den erfarne bilhandler er bedst kendt for i 2005 at have grundlagt Bilernes Hus, der blev Danmarks største af sin slags. Her var Holger Helle gennem en årrække medejer og direktør.

Men i 2015 solgte han sin ejerandel i Bilernes Hus. Det skete efter en årrække med millionunderskud.

Selvom Holger Helle tjener penge nu, har han over de seneste 10 år sat mere end 50 mio. kr. til. Gælden i hans holdingselskab er på 82 mio. kr., mens egenkapitalen andrager 51 mio. kr.

»Som følge af den positive tilkendegivelse fra selskabets långivere om fortsat likviditetsmæssig støtte, anser ledelsen selskabets likviditetsberedskab for det kommende år for sikret,« skriver Holger Helle i det nye regnskab.

Læs også
Top job