Erhverv

Bestyrelsesdronning og CBS-professor stryger ind i Carlsbergfondets bestyrelse

Professor på CBS og bestyrelsesmedlem i en række af landets største virksomheder, Majken Schultz, bliver nyt bestyrelsesmedlem i Carlsbergfondet. Her afløser hun Nina Smith.

Majken Schultz træder ind i Carlsbergfondets bestyrelse efter nytår. Foto: Carlsbergfondet.

Professor Majken Schultz er fra årsskiftet nyt bestyrelsesmedlem i Carlsbergfondet, der hvert år uddeler millioner af kroner til forskning, kunst og kultur.

Her erstatter hun professor Nina Smith, oplyser Carlsbergfondet i en pressemeddelelse.

Udover sin stilling som professor på Copenhagen Business School (CBS) er Majken Schultz også bestyrelsesmedlem i en række af landets største virksomheder, herunder Bang & Olufsen, Danish Crown og Danske Spil. Derudover sidder hun også i bestyrelsen i Realdania.

»Jeg hilser Majken Schultz velkommen som nyt medlem af Carlsbergfondets bestyrelse. Hun vil til vores bedømmelser af forskningsansøgninger kunne bidrage med indsigt i det samfundsvidenskabelige forskningsfelt og vil i arbejdet med Carlsberg A/S kunne trække på sin erfaring fra adskillige erhvervsbestyrelser,« siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher.

CBS-professoren indtræder i bestyrelsen 1. januar og herefter i den resterende del af Nina Smiths valgperiode frem til og med 2022.

60-årige Majken Schultz fik en kandidatuddannelse i statskundskab fra Københavns Universitet i 1984 og blev i 1988 ph.d. fra CBS, hvor hun siden 1996 har været ansat som professor ved Institut for Organisation.

Majken Schultz er desuden storesøster til den tidligere topchef i Lundbeck, Kåre Schultz, der siden september sidste år har være topchef i den israelske medicinalgigant Teva.

Carlsbergfondet uddelte sidste år bevillinger for samlet 279 mio. kr.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også