Erhverv

Bestyrelsesdronning og CBS-professor stryger ind i Carlsbergfondets bestyrelse

Professor på CBS og bestyrelsesmedlem i en række af landets største virksomheder, Majken Schultz, bliver nyt bestyrelsesmedlem i Carlsbergfondet. Her afløser hun Nina Smith.

Majken Schultz træder ind i Carlsbergfondets bestyrelse efter nytår. Foto: Carlsbergfondet.

Professor Majken Schultz er fra årsskiftet nyt bestyrelsesmedlem i Carlsbergfondet, der hvert år uddeler millioner af kroner til forskning, kunst og kultur.

Her erstatter hun professor Nina Smith, oplyser Carlsbergfondet i en pressemeddelelse.

Udover sin stilling som professor på Copenhagen Business School (CBS) er Majken Schultz også bestyrelsesmedlem i en række af landets største virksomheder, herunder Bang & Olufsen, Danish Crown og Danske Spil. Derudover sidder hun også i bestyrelsen i Realdania.

»Jeg hilser Majken Schultz velkommen som nyt medlem af Carlsbergfondets bestyrelse. Hun vil til vores bedømmelser af forskningsansøgninger kunne bidrage med indsigt i det samfundsvidenskabelige forskningsfelt og vil i arbejdet med Carlsberg A/S kunne trække på sin erfaring fra adskillige erhvervsbestyrelser,« siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher.

CBS-professoren indtræder i bestyrelsen 1. januar og herefter i den resterende del af Nina Smiths valgperiode frem til og med 2022.

60-årige Majken Schultz fik en kandidatuddannelse i statskundskab fra Københavns Universitet i 1984 og blev i 1988 ph.d. fra CBS, hvor hun siden 1996 har været ansat som professor ved Institut for Organisation.

Majken Schultz er desuden storesøster til den tidligere topchef i Lundbeck, Kåre Schultz, der siden september sidste år har være topchef i den israelske medicinalgigant Teva.

Carlsbergfondet uddelte sidste år bevillinger for samlet 279 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også