Erhverv

Teknologiske gennembrud åbner grøn fremtid for landbruget

Teknologiske gennembrud kan løse nogle af landbrugets største miljøproblemer og samtidig bremse den udskældte import af sojaskrå fra Sydamerika. I fremtiden skal proteinerne produceres i Danmark - på søstjernefabrikker, insektfarme og bioraffinaderier.

Mange steder i Danmark vil en del af hvede- og majsmarkerne formentlig snart blive udskiftet med marker med vedvarende græs. Marker med græs forurener mindre og kan producere langt større mængder protein, som forskerne nu har formået at udvinde. Dermed kan Danmark gøres uafhængig af importeret sojaskrå.
Foto: Gregers Tycho

Dansk landbrug kan i løbet af få år reducere eller helt afskaffe den udskældte import af sojaskrå fra især Sydamerika.

Landbruget importerer årligt 2,7 mio. tons sojaskrå og andre proteinprodukter, som indgår i foderblandingerne og er forudsætningen for den store danske produktion af grise, kyllinger og mælk...

Læs også