Erhverv

Ugens vinder: ISS-boss begår dristigt opgør med tidligere tiders volumensyge

I denne uge præsenterede ISS et radikalt strategiskifte, der både slanker forretningen markant og samtidig forbereder servicekoncernen på at favne fremtidens vækst.

Adm. direktør i ISS Jeff Gravenhorst præsenterede i denne uge en ny strategi for servicekoncernen, der indebærer et frasalg af forretningen i 13 lande og et farvel til 100.000 ansatte. Foto: Cecile Smetana Foto: Cecile Smetana

Vinder I: Jeff Gravenhorst, topchef i ISS

En ny globaliseret virkelighed har de senere år sat ikke så få erhvervsklenodier på prøve. Gamle succesformler virker ikke længere. Verden har forandret sig, kunderne ligeså, man må fokusere for at følge med. Tag nu ISS. Hvad der startede som et firma med 20 natvægtere, er siden blevet til en af verdens største servicevirksomheder med ca. 500.000 ansatte. Men nu gør ISS op med tidligere tiders fokus på volumen. Topchef Jeff Gravenhorst har fremlagt en dristig plan, der indebærer frasalg af halvdelen af kunderne og 100.000 ansatte. Logikken er radikal, men til at få øje på. ISS fokuserer og fremtidssikrer forretningen ved at rykke tættere på de storkunder og markeder, hvor potentialet for vækst og pengene er størst. Se, det er begavet transition anno 2019. ..

BRANCHENYT
Læs også