Erhverv

Rædselsåret fortsætter for Pandora - aktien dykker med 10 pct.

Den danske smykkeproducent er kommet i kraftig modvind, efter at investeringsbanken Carnegie tidligere på dagen offentliggjorde et analysenotat.

Aktien i Pandora er faldet med mere end 50 pct. i år. Foto: Tycho Gregers

Pandora er endnu en gang blevet sendt ud i et stort fald på børsen. Aktien har været under pres hele onsdag, og omkring kl. 14.30 nåede faldet op over 10 pct. Dermed fortsætter rædselsåret på børsen for den danske smykkeproducent. Indtil nu er aktiekursen således faldet med næsten 56 pct. siden nytår.

Faldet kommer, efter at investeringsbanken Carnegie tidligere på dagen udsendte et analysenotat, hvor estimaterne er blevet sænket. Carnegie vurderer, at 2019 vil gå hen og blive et hårdt år for Pandora med nedgang i det såkaldte like-for-like-sag og store engangsomkostninger.

»Vi har skåret vores estimater for at reflektere det svage salgsmomentum, der forventes at fortsætte ind i fjerde kvartal,« skriver analytiker Lars Topholm bl.a. ifølge Ritzau i analysenotatet.

Det er langt fra første gang, at et analysenotat fra Carnegie har banket kursen i Pandora ned. Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom i onlinebørsmægleren Nordnet, er dagens udvikling på, hvem der reelt styrer kursudviklingen i smykkeproducenten.

»Carnegie styrer aktiekursudviklingen i Pandora. Basta,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Pandora skilte sig tidligere på året af med den tidligere topchef Anders Colding Friis. Det skete, efter at selskabet måtte komme med en nedjustering.

Indtil en permanent løsning om den post er på plads, skal Anders Boyer køre parløb om den samlede ledelse af Pandora med Jeremy Schwartz, der er hentet som ny driftsdirektør.

»Pandora har endnu ikke fundet en ny og stærk CEO, som kan være med til at sætte en ny og bedre dagsorden. Investorerne er meget nervøse og Carnegie bestemmer reelt kursudviklingen. Der er ikke kun brug for et bedre salgsmomentum og en hovedrengøring på omkostningssiden, men nok også at Pandora kan genopfinde sig selv og kan stabilisere nedturen,« skriver Per Hansen.

Læs også
Top job