Erhverv

Disse navne er mest populære blandt danske direktører

Hver tiende mandlige direktør har navnet Lars. Mens navnet Mette indtager førstepladsen som det mest populære navn blandt de kvindelige ledere, viser en ny undersøgelse.

Knap 5.000 danske direktører har navnet Lars. Mens lidt under 1.000 direktører hedder Mette. Foto: Colourbox

Lars, Peter, Mette eller Anne.

Måske kender du en direktør med en af disse navne? I hvert fald er det ikke usandsynligt, at det er navne som disse, der optræder på ledelsesgangene i de danske virksomheder.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af analysevirksomheden Experian.

Virksomheden har undersøgt de mest udbredte navne blandt landets direktører i aktive virksomheder og selskaber. Og ifølge undersøgelsen er det mest populære navn blandt de mandlige direktører Lars, mens navnet Mette ligger i toppen blandt de kvindelige direktører.

Mest populære navne hos mandlige direktører

 1. Lars
 2. Peter
 3. Henrik
 4. Michael
 5. Thomas
 6. Søren
 7. Jens
 8. Jesper
 9. Morten
 10. Jan

Kilde: Experian

Ifølge undersøgelsen har lidt over hver tiende mandlige direktør navnet Lars. Skarpt efterfulgt af navnet Peter, som præcis hver tiende mandlige direktør hedder. Det er heller ikke usædvanligt, at den afgørende underskrift bliver sat af en direktør med navnet Henrik. Navnet indtager nemlig tredjepladsen over landets mest populære navne blandt de mandlige direktører.

Hos kvinderne er Mette det mest hyppige navn blandt lederne. Mens navnet Anne indtager andenpladsen. I øjeblikket er 2 pct. af kvinder med navnet Anne direktør.

Mest populære navne hos kvindelige direktører

 1. Mette
 2. Anne
 3. Helle
 4. Charlotte
 5. Hanne
 6. Susanne
 7. Lene
 8. Marianne
 9. Kirsten
 10. Gitte

Kilde: Experian

Læs også