Erhverv

Goodyear forlader kriseramt land - medarbejdere fik 10 dæk med ud af døren

Dækproducenten Goodyear har lukket sin fabrik i Venezuela. Fratrædelsesgodtgørelsen til de mere end 1.000 medarbejdere indeholdt 10 dæk.

Dækproducenten Goodyear ruller ud af Venezuela. Foto: Rayner Pena/picture-alliance/dpa/AP Images

Goodyear har kastet håndklædet i ringen i Venezuela. Den store dækproducent er dermed det seneste store selskab, der lukker for sine aktiviteter og fyrer medarbejdere i det kriseramte land.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg har været i kontakt med et medlem af fagforeningen på Goodyears eneste fabrik i det sydamerikanske land, som oplyser, at der blev produceret ca. 1.000 dæk om dagen på fabrikken.

Mangel på materialer og stigende priser har ifølge fagforeningsmanden tvunget dækproducenten til at lukke produktionen. Goodyear udbetaler fratrædelsesgodtgørelse til de mere end 1.000 medarbejdere, og fratrædelsesgodtgørelsen indeholder også 10 dæk til hver medarbejder.

Det lyder måske som en pudsig fratrædelsesgodtgørelse, men ifølge Bloomberg er dækkene yderst værdifulde i Venezuela, hvor der er knaphed på en lang række varer.

Udover Goodyear har store multinationale selskaber som Kellogg og Kimberley-Clark trukket stikket i Venezuela, der i flere år har været ramt af noget nær økonomisk undtagelsestilstand. Inflationen i Venezuela er så høj, at mange selskaber ifølge Bloomberg ikke kan drive deres forretning i den lokale valuta.

Venezuela, der er en olierig nation, var engang ét af de mest velstående lande i Latinamerika. Men et drastisk fald i oliepriserne ledsaget af korruption og dårlig ledelse har efterladt landet i økonomisk og politisk krise.

Læs også
Top job