Erhverv

PFA investerer milliardbeløb i dansk flykomet

Efter at have været to år i kikkerten, investerer PFA i det jyske flyselskab Nordic Aviation Capital.

Foto: Torben Andahl

Pensionsselskabet PFA investerer 3,1 mia. kr. i jysk flyselskab, Nordic Aviation Capital (NAC), da virksomheden ved Billund Lufthavn gennemfører en stor låneomlægning.

Det skriver Dagbladet Børsen.

NAC kunne i sommer præsentere et rekordregnskab med en omsætning, som var steget 13 pct. til 5 mia. kr. og med et driftsoverskud på 2,5 mia. kr.

- Vi er meget glade for denne skelsættende transaktion, og vi er ikke i tvivl om, at det vil understøtte NAC’s forretningsmodel, idet vi fortsætter med at udvide vores kundebase, siger NACs topchef Søren M. Overgaard til Børsen.

PFA har haft NAC i kikkerten de seneste to år, fortæller PFAs investeringsdirektør med ansvar for aktier og alternative investeringer, Henrik Nøhr Poulsen.

Investeringsdirektøren forklarer, at PFA generelt ans er luftfartsselskaber som værende højrisikoinvesteringer grundet konkurrence. I PFAs konkrete investering i NAC anser pensionsselskabet risikoen som "moderat".

- Fordelen her er bl.a., at flyselskaber har tendens til ind-imellem at gå konkurs. Når du ejer flyene som NAC, kan du lease dem til andre i stedet for, siger Henrik Nøhr Poulsen til Børsen.

Læs også
Top job