Erhverv

DBU fyrer Claus Bretton-Meyer som direktør

Fodboldforbundet ønsker en anderledes profil, skriver det i en pressemeddelelse. Ifølge TV2 stopper Bretoon-Meyer med øjeblikkelig virkning.

Claus Bretton-Meyer stopper som adm. direktør i DBU, oplyser frobundet. Arkivfoto: Lars Poulsen/Polfoto.

Efter næsten fem år på posten som adm. direktør er Claus Bretton-Meyer fortid i DBU, oplyser fodboldforbundet i en pressemeddelelse.

Ifølge DBU skyldes det, at bestyrelsen i fodboldforbundet ønsker en »ny og anderledes profil som direktør«. Vicedirektør i DBU, Kenneth Reeh, er foreløbig konstitueret som adm. direktør for DBU indtil en afløser er fundet.

»De sidste fem år har vi gennemført historiske politiske reformer med en ny struktur for DBU’s bestyrelse og forskellige fagudvalg, en ny kompetence-afklaring mellem DBU, Divisionsforeningen og Lokalunionerne samt længerevarende landsholdsaftaler. Derfor mener vi, at det er tid til en ny ledelsesprofil med fokus på fodbold, kommerciel udvikling samt håndtering af den fremtidige fodboldpolitiske struktur,« siger DBU-formand Jesper Møller.

Claus Bretton-Meyer var gennem efteråret en af hovedpersonerne i den langstrakte faglige konflikt mellem DBU og Spillerforeningen.

Konflikten var bl.a. andet årsag til, at Danmark i en kamp mod Slovakiet ikke kunne stille med det normale landshold og i stedet måtte sende et landshold bestående primært af amatører og 2. divisionsspillere på banen.

»DBU og dansk fodbold er i en rivende udvikling og som organisation skal vi hele tiden følge med tiden, når det angår krav til ledelse og organisering. Derfor vil vi have analyseret, hvordan DBU skal ledes i de næste år fremadrettet. Nu får vi visket tavlen ren og giver dermed den nye bestyrelse efter 1. marts næste år mulighed for at sætte retning for DBU’s fremtidige ledelsesstruktur,« udtaler Jesper Møller.

Claus Bretton-Meyer blev ansat som adm. direktør i DBU i marts 2014.

Læs også
Top job