Erhverv

Dansk milliardærfamilie sprænger alle rekorder

Familieejede AVK Holding har haft endnu et kanonår, hvor både omsætningen og indtjeningen steg til nye højder.

Niels Aage Kjær (i midten), adm. direktør og hovedaktionær i familievirksomheden AVK i Galten, i samtale med Grundfos-ejer Niels Due Jensen (t.v.). Foto: Helle Arensbak.

Den danske industrikoncern AVK Holding, der er ejet af milliardærfamilien Kjær, fortsætter med at slå rekorder.

For første gang har omsætningen i koncernen rundet 5 mia. kr., og overskuddet efter skat er vokset til 186 mio. kr. Det viser et nyt regnskab.

»Resultatet, der matcher vores forventninger til regnskabsåret, er tilfredsstillende, ikke mindst fordi den positive udvikling overordnet set er fastholdt på tværs af koncernens tre primære forretningsområder,« udtaler Niels Aage Kjær, der står i spidsen for AVK-koncernen.

Han er anden generation i den familieejede virksomhed, der har hovedsæde i Galten ved Aarhus, og som producerer og sælger især ventiler til brug i andre industrivirksomheder.

Niels Aage Kjær overtog AVK fra sin far og har sammen med sin familie opbygget en anslået formue på over 3 mia. kr. Og topchefen er ikke i tvivl om, at AVK’s succes skyldes en klar strategi om at arbejde både lokalt og globalt.

AVK har ifølge Niels Aage Kjær opbygget en stærk organisation i alle verdensdele og på de væsentligste markeder.

»En betydelig del af regnskabsårets rekordstore investeringer er således gået til fortsat optimering og udbygning af produktionskapaciteten, herunder i en ny ventilfabrik i Spanien og en betydelig udvidelse af vores plastfabrik i Holland,« siger Niels Aage Kjær.

AVK-koncernen består i dag af over 100 selskaber fordelt på flere end 30 lande. Koncernen har nu 3.935 medarbejdere - en stigning på næsten 800 gennem de seneste fem år. Godt 650 af de ansatte sidder i Danmark.

I indeværende regnskabsår forventer Niels Aage Kjær at øge omsætningen med mindst 5 pct. og at tjene endnu flere millioner.

»Vi vil naturligvis blive påvirket ved væsentlige ændringer i den økonomiske udvikling i koncernens primære markeder. England er et af de betydeligste markeder, men vi ser ikke en stor risiko i forhold til brexit, da vi hovedsageligt lokalt producerer, hvad der sælges i England,« siger Niels Aage Kjær, som dog er delvist afhængig af udviklingen i det britiske pund.

Egenkapitalen i AVK Holding er på 1,5 mia. kr.

Læs også
Top job