Erhverv

Supermarkeder stormer afsted med nytårsmad til danskerne

Salget af færdiglavet mad til årets sidste aften vokser hastigt i år sammenlignet med de foregående. Supermarkeder, restauranter og andre kæmper hårdt om det marked.

De har i slagterafdelingern i flere danske supermarkeder, som her i Føtex, Storcenter Nord Aarhus, hvor Khanistha Jensen og Ceyda Eryilmaz er i gang, været travlhed i december med at lave jule- og nytårsmenuer. Foto: Morten Lau-Nielsen.

Tusindvis af danskere skal nytårsaften spise mad, som er lavet og tilberedt i køkkener hos danske supermarkeder og restauranter. Salget af færdige menuer slår ifølge branchen alle rekorder dette nytår. Det følger en klar trend om, at købet af take-away og lette madløsninger vokser hos forbrugerne.

Begge de to store dagligvarekoncerner Coop Danmark og Salling Group melder om hastig travlhed med at sende mad ud af huset til nytåret. Det sker i en tid, hvor salget af dagligvarer ellers er under pres, og hvor danskerne bruger flere penge på netop udespisning eller tilberedt mad, som hentes med hjem...

BRANCHENYT
Læs også