Erhverv

Politiet nærmer sig mistænkt: Nu åbner Gatwick op for flytrafikken igen-igen

Politiet har nu identificeret "persons of interest" i sagen om de chikanerende droner, men Londons næststørste lufthavn måtte fredag aften indstille al flytrafik igen i en periode.

Flere end 100.000 passagerer er blevet forsinket de seneste dage som følge af de uønskede droner over Gatwick Airport. Foto: Glyn Kirk/AFP

Politiet har tilsyneladende fået et gennembrud i jagten på den eller de droneoperatører, der i dagevis har forstyrret luftrummet over Gatwick Airport, Londons næststørste lufthavn, og forsinket flere end 100.000 flypassagerer op til juleferien.

Ifølge The Guardian har politiet identificeret ”persons of interest”, hvilket tyder på, at ordensmagten nærmer sig en anholdelse i den opsigtsvækkende sag.

Fredag morgen åbnede Gatwick igen oven på 36 timers indstilling af al flytrafik. Hundredvis af flyafgange er dog også blevet aflyst, efter at landingsbanerne atter er taget i brug, fordi flyene og personalet først skal hidkaldes. Fredag aften har lufthavnen - ifølge BBC - atter valgt at indstille al flytrafik, fordi der er observeret nye droner, men Gatwick er for kort tid siden åbnet igen-igen.

Det er endnu for tidligt at sige, hvad de mange forsinkelser og aflysninger betyder rent økonomisk, ligesom politiet fortsat mangler at redegøre for, hvordan man vil håndtere chikanerende droner fremover - eftersom en nedskydning af dem åbenbart ikke har været en mulig vej frem.

Læs også
Top job