Erhverv

Kæmpe lufthavn er blevet solgt for milliarder

Foto: John Stillwell/AP

Vinci, der blandt andet investerer i og udvikler infrastruktur, har underskrevet en aftale omkring overtagelsen af den engelske lufthavn Gatwick Airport.

Helt præcist overtager Vinci 50,01 pct. af aktierne i Gatwick Airport, og det koster - afhængigt af enkelte forhold - omkring 2,9 mia. pund, eller 24,06 mia. kr.

De resterende 49,99 pct. af aktierne i lufthavnen vil komme til at være ejet af selskabet Global Infrastructure Partners, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Som Gatwicks nye industrielle partner vil Vinci understøtte og tilskynde til øget trafik, driftsmæssig effektivitet og bidrage med sin internationale ekspertise i udviklingen af kommercielle aktiviteter til en yderligere forbedring af passagernes tilfredsstillelse og oplevelse, udtaler Nicolas Notebaert, direktør i Vinci, i meddelelsen.

Handles ventes at falde på plads i første halvdel af 2019.

Gatwick Airport er den næststørste lufthavn i Storbritannien og ligger i Europa på ottendepladsen målt på trafik.

Forleden var lufthavnen en kort periode nødsaget til at indstille al trafik på grund af droneaktivitet i det lokale område. Det betød, at mange tusinde passagerer enten måtte vente i lufthavnen eller finde alternative transportmuligheder.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også